Sponsoreret indhold

Få en god smag i munden med denne bæredygtige ingrediens

Få en god smag i munden med denne bæredygtige ingrediens

Denne klimavenlige ingrediens giver ikke kun god samvittighed, men er også sund og har en dejlig smag.

For tiden er der et stort fokus på, at vi skal blive bedre til at passe på miljøet, og derfor dukker der stadig flere klimavenlige produkter op på madmarkedet.

Et af disse miljøvenlige produkter er fedtstoffet Becel Flydende.

Du kender det måske allerede, men vidste du, at det ikke kun er godt for miljøet, men samtidig er sundt og en ren forkælelse for dine smagsløg?

CO2-venlig madlavning

Becel Flydende er det perfekte, klimavenlige alternativ til animalske fedtstoffer som smør, når du bager eller steger din mad på panden*.

Det flydende fedtstof er nemlig 100 procent plantebaseret og er derved langt mere miljøvenligt end animalske fedtstoffer, da produktionen af førstnævnte udleder mindre CO2.

Sammenligner man Becel Flydende med smør, er det faktisk næsten 60 procent mere klimavenligt at vælge Becel Flydende til sin madlavning. Det viser en livscyklusanalyse foretaget af Becel.**

Desuden er Becel Flydende lavet af gode, sunde ingredienser fra naturen såsom vegetabilske olier fra raps, solsikke og hørfrø. Ingredienserne er rige på omega-3 og har et højt indhold af umættet fedt, som er sundere og bedre for kroppen end det mættede fedt fra animalske ingredienser.

Gode resultater i smagstest

Men én ting er sundheden og klimaet. Noget andet er smagen.

Også her scorer Becel Flydende gode point.

Faktisk viser en ny smagstest fra 2019, at det ofte er rigtig svært at smage forskel på, om der er brugt Becel Flydende, eller om der er brugt andre fedtstoffer i madlavningen.

Smagstesten blev udført af Becel, og i alt deltog 24 kvinder i alderen 25-55 år.

I undersøgelsen smagte de fem forskellige retter, der hver var lavet i to versioner; en version lavet med olivenolie/smør/solsikkeolie/kokosolie og en version lavet med Becel Flydende.

Ved flere af retterne kunne mange af kvinderne ikke smage forskel, og ved alle fem retter var der tilmed en stor del af kvinderne, der valgte Becel-versionen som deres favorit.

Du kan altså rolig og med god samvittighed række ud efter Becel Flydende, næste gang du står i køkkenet – for klimaets skyld og for den gode smags skyld.

Prøv for eksempel en af disse fem klimavenlige og kødfrie retter eller følg guiden til, hvordan du laver en lækker vegansk gæstemiddag. Alle opskrifterne er lavet med Becel Flydende.

* Læs mere om Fødevarernes klimaaftryk

** Becel er plantebaseret og derfor mere miljøvenlig. En livscyklusanalyse udført i overensstemmelse med ISO 14040 og 14044, ledet og gennemgået af uafhængige eksperter, viser, at Becel Flydende har mindst 59% lavere drivhusgasemissioner pr. kilo produkt end smør (fedt 80%) produceret i Danmark.