Sponsoreret indhold

Lækker økologi på tallerkenen

Lækker økologi på tallerkenen

Når du køber økologisk mad, gør du ikke kun noget godt for din egen sundhed. Du er med til at skabe bedre dyrevelfærd, mere natur og passe godt på vores miljø. Økologisk mad er derfor både til gavn for os og for fremtidige generationer.

Nedenfor finder du en række lækre, økologiske spisesteder, hvor brugen af lokale og sæsonbestemte råvarer er i centrum. Her er sundhed, smag og kvalitet højeste prioritet, og så kan du samtidig nyde din frokost eller middag i hyggelige og afslappende omgivelser.

Få en lidt bedre dag

WeFeatSandwich.jpg

Hos We Feat er der en dybere mening med tingene - ikke bare er de 100% økologiske og derved både sundere for dig som forbruger og bedre for miljøet, men de har også noget på hjerte - We Feat vil nemlig dig som forbruger, det absolut bedste.

En fælles målsætning for samtlige ansatte er at gøre alt for, at hver eneste gæst får en lidt bedre dag, så du skal ikke blive overrasket over at få et “hvad skal du lave i dag?” eller en highfive med på vejen. 

Der er  desuden lagt masser tanker bag koncept og menu, og We Feat har gjort det let for dig som forbruger ved at sammensætte deres måltidsbowls ude fra de anbefalede kostråd, så både smag og ernærginsværdi samt mængde mødes i en tre-enighed. Der er desuden noget for enhver smag, så hvad end du er til oksekød, kylling, vegetar- eller vegansk mad, har allergi eller bare er glad for god kaffe. 

We Feat er økologi, hurtig og sund mad, juice, kaffe, hygge og meget mere, og det er muligt at få det både som takeaway eller at sidde i deres hyggelige omgivelser og spise i den gode atmosfære. 

Spis økologisk omgivet af Danmarks største tagfarm

grospiseri_stergro_august_5.jpg

I hjertet af Østerbros klimakvarter, højt hævet over byens tage, finder du Gro Spiseri. Omgivet af Danmarks største tagfarm sætter man sig til bords i det hyggeligste drivhus med grønt til alle sider.

Gro Spiseri kan du nyde en 6-retters sæsonbetonet-menu baseret på 100% økologiske råvarer.

Restaurantens fokus er det grønne, men fisk og kød er desuden et fast element på menuen. Gro Spiseri har åbent året rundt – så uanset om du fortrækker at sidde under de friskduftende tomatplanter i august eller nyde den smukke frostdækkede have til kaminens knitren i januar, står de klar.

henne-molle-mad.jpg

Maden på Henne Mølle Å Badehotel afspejler beliggenheden, da havet, åen og naturen omkring hotellet er tænkt ind på tallerkenen.

Henne Mølle Å Badehotel går op i økologi, og ambitionerne er store. I øjeblikket er op mod 97 % af alle råvarer i køkkenet er økologiske - det gælder alt fra kød og mejeriprodukter til sodavand og kaffe. Hver dag arbejdes der for at holde mængden af økologi oppe.

Hos Henne Mølle Å Badehotel er det vigtigt, at det kød, der ender på tallerkenerne, kommer fra dyr, som har haft et godt liv. Derfor købes der oksekød, lam, kylling og unghane hos leverandører, der har fokus på økologi, og hvor dyrene vokser sig store i deres eget tempo, har mere plads, og hvor der er minimal eller ingen transport.

Der bydes på enkel og god dansk mad til meget fornuftige priser. På menukortet finder man bl.a. fiskeretter og egnsspecialiteter.

Langhoff_ny.jpg

Tag væk et par dage sammen med en du holder af – langt væk fra hverdagen og helt tæt på vandet. Med vores skønne getaway får du den helt særlige Langhoff & Juul ude-hjemme følelse. Der findes ikke bedre undskyldning for at pakke kufferten og komme afsted!

Livet er.. At mødes med dem du holder af. Over go´mad. I omgivelser der får skuldrene til at sænke sig. Snakken til at gå. Latteren til at løbe.

Imens smagsløgene forkæles og sulten stilles af lokale og økologiske råvarer. Glem hvad du skullen nå i dag, i morgen og i går. 

Gi´ dig tid til at dufte, smage og nyde. Imens vi gør os umage. I et køkken, der aldrig går på kompromis med hverken smag eller samvittighed. Her kommer råvarerne fra den jord, du kender. I lokalområdet omkring dig.

Vi lader maden leve. Alt fra den enkelte råvare bliver brugt, og vi lader dig gå på opdagelse i dens evner på en tallerken. Derfor giver vores menu dig den helt særlige smagsoplevelse, som er tilpasset råvarerne og årstiderne.

Vi ved, at spiselyst, selskabet og humøret påvirker det gastronomiske valg, og derfor skal der selvfølgelig være en ret for enhver smag.

Økologiske råvarer fra egen gård

lcroq_391_1.jpg

Cafè LøCroQ ligger på havnen i Ebeltoft - ved den grønne bro - med udsigt til Mols Bjerge. Cafeen er gemt lidt af vejen, men finder man den først, har den en fantastisk udsigt året rundt.

Cafeen er eneste spisested på Djursland med økologisk spisemærke i guld.

Cafeen bruger primært råvarer fra egen gård, Lille Raneladegård. Bl.a. is lavet på gedemælk, gedeost, gedekød, svinekød, kartofler og grønsager. Både gården og cafeen ligger i Nationalpark Mols Bjerge. Cafeen har åbent året rundt, dog er det nødvendigt at reservere bord på 61164732 uden for højsæsonen, hvis man vil være sikker på, at der er åbent.

Klassiske italienske egnsretter

Gusto_IMG_3163.jpg

Gusto Giusto, der åbnede i 2001, er en lille, intim og rustik restaurant med plads til max. 30 gæster i gåafstand fra Roskilde station.

Restauranten er ejet og drevet af det dansk-italienske ægtepar, Karina og Marino. Karina styrer salen, mens Marino, der blev uddannet kok i 1978 fra kokkeskolen i Gardone, er køkkenchef. For 3 år siden åbnede de endvidere en lille delikatessebutik ved siden af restauranten – Gusto Giusto ”A Casa”, hvorfra de sælger de samme økologiske råvarer som bruges i restauranten, blandt andet hjemmelavet pasta, mv.

Menukortet byder både på de helt klassiske italienske egnsretter samt på de mere innovative gourmetretter og nyfortolkninger. 

Gusto Giusto har stor fokus på bæredygtighed og økologi - både i madlavningen og i de øvrige processer. Alle ingredienser, herunder de klassiske italienske produkter såsom skinke, ost og vin, er økologiske, og de har opnået Fødevareministeriets økologiske guldmærke.