Muslinger i øl med selleri, rapsmajo og kommen

Muslinger i øl med selleri, rapsmajo og kommen

Majo og muslinger, en uhørt fin kombination, som ligger godt til øllet.

4

Ingredienser

  • 400 g skrællet knoldselleri
  • 2 spsk. olie
  • salt
  • 2 spsk. pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk. sennep
  • et drys peber
  • 1 tsk. knuste kommenfrø
  • ¾ dl koldpresset rapsolie
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 spsk. finthakket skalotteløg
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • 1 dl hvedeøl
  • 2 stilke bladselleri

Sådan gør du:

  1. Selleri
  2. Skær sellerien i grove 'pommes frites', og vend dem i olie og lidt salt. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader – det tager ca. 30 min.
  3. Majo
  4. Pisk æggeblomme, sennep, salt, peber og kommenfrø sammen. Pisk gradvist rapsolien i, indtil konsistensen er som den skal være til en majonæse. Smag til, evt. med lidt æbleeddike.
  5. Muslinger
  6. Rens muslingerne som beskrevet i første opskrift. Snit bladsellerien fint. Kom de ordnede muslinger, skalotteløg, hvidløg, øl og snittet bladselleri i en gryde og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne – det tager ca. 5 min. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
  7. Ved servering
  8. Dyp selleri i rapsmajonæsen og spis godt brød til
  9. FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter