Muslinger og fennikel med ristet bacon og citron
Fisk og fennikel supplerer hinanden rigtig godt og kombineret med sprødheden fra det ristede bacon, bliver den samlede smagsoplevelse sublim.
4
Ingredienser
- 150 g bacon i skiver
- ca. 250 g fennikel
- 1 kg blåmuslinger
- 1 dl æblemost
- 1 spsk fennikelfrø
- skal af 1 usprøjtet citron
- godt brød
Sådan gør du:
- Bacon
- Steg baconen sprød på en pande. Læg skiverne på køkkenrulle, og lad dem køle af. Hak baconen fint.
- Muslinger
- Snit fennikel så fint, som muligt – gerne på en mandolin. Gem den grønne, fintsnittede del af fenniklen til servering. Rens muslingerne som beskrevet under den første opskrift. Kom de ordnede muslinger, æblemost, snittet fennikel og fennikelfrø i en gryde, og kog op under låg.
- Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig, og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Ved servering
- Hæld muslinger og snittet fennikel ud i et dybt fad. Drys med bacon og fennikeltop og riv citronskal ud over retten. Spis gerne med godt brød til, og dyp brødet i væden fra muslingerne.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/