Muslinger og fennikel med ristet bacon og citron

Muslinger og fennikel med ristet bacon og citron

Fisk og fennikel supplerer hinanden rigtig godt og kombineret med sprødheden fra det ristede bacon, bliver den samlede smagsoplevelse sublim.

4

Ingredienser

  • 150 g bacon i skiver
  • ca. 250 g fennikel
  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 dl æblemost
  • 1 spsk fennikelfrø
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • godt brød

Sådan gør du:

  1. Bacon
  2. Steg baconen sprød på en pande. Læg skiverne på køkkenrulle, og lad dem køle af. Hak baconen fint.
  3. Muslinger
  4. Snit fennikel så fint, som muligt – gerne på en mandolin. Gem den grønne, fintsnittede del af fenniklen til servering. Rens muslingerne som beskrevet under den første opskrift. Kom de ordnede muslinger, æblemost, snittet fennikel og fennikelfrø i en gryde, og kog op under låg.
  5. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig, og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
  6. Ved servering
  7. Hæld muslinger og snittet fennikel ud i et dybt fad. Drys med bacon og fennikeltop og riv citronskal ud over retten. Spis gerne med godt brød til, og dyp brødet i væden fra muslingerne.
  8. FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/