Asparges-skinketærte
Det er nem og lækker aftensmad her i sommervarmen, og er der en rest tilbage, så er tærten også god at tage med på picnic sammen med lidt brød og en blandet salat.
4 personer
Ingredienser
- Dej:
- 3 spsk. olie
- 3 spsk. koldt vand
- 100 g hvedemel
- 75 g grahamsmel
- ¼ tsk. salt
- 1 æg
- smør til tærteformen
- Fyld:
- 250 g grønne asparges
- 4 forårsløg
- 3 æg
- 1 dl cremefraiche 9 %
- 1 tsk. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- peber
- 100 g røget skinke i strimler
- Pynt: dild
- Tilbehør: tomatsalat og fuldkornsflute
- Ælt ingredienserne til dejen sammen. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform med den.
- Knæk den træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Skær løgene i skiver. Kog asparges og forårsløgene i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp dem i en sigte.
- Pisk æg, cremefraiche, hvedemel, salt og peber sammen i en skål.
- Vend grønsagerne og skinken i, og kom fyldet oven på tærtebunden. Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr.
- Pynt med frisk dild ved servering. Nyd en frisk tomatsalat og noget sundt og mættende fuldkornsflute til.