Bananlagkage med chokocreme

Fineste lagkage til påske: Bananlagkage med chokocreme

Bag dig til en hyggelig påske med lækre og sjove kager. Denne bananlagkage er fyldt med chokocreme og pyntet med fine kaninsmåkager, der er et sikkert hit i påskedagene.

ca. 10 personer

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 175 g blødt smør
  • 200 sukker
  • 1 lille moset banan
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver

Fyld:

  • 300 g god mælkechokolade f.eks. Valhrona eller Lindts
  • 3 dl piskefløde
  • 12 kaninsmåkager (se her på siden)

Sådan gør du:

  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan, banan og appelsinsaft sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i dejen.
  2. Smør eller for med bagepapir en springform 16 cm i diameter. Kom dejen i formen.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50 min. på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.
  4. Hak mælkechokolden. Kog piskefløden op i en gryde.
  5. Tag gryden fra varmen, og rør mælkechokoladen i, til den er smeltet.
  6. Hæld cremen i en skål. Afkøl cremen ved køkkentemperatur, til den er smørbar.
  7. Fordel halvdelen af cremen mellem de 3 bunde. Fordel resten på kagens top og sider.
  8. Fordel kaninsmåkager langs kagens kant.

Kaninsmåkager

ca. 30 stk. 

100 g blødt smør

100 g sukker

1½ tsk. vaniljesukker

1 tsk. fintreven, usprøjtet citronskal

50 g mandelmel

175 g hvedemel

1 lille æg

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Bland vaniljesukker, citronskal, mandelmel, hvedemel og æg i. Lad dejen hvile tildækket i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Udstik 30 kaniner. Fordel dem på bagepapir på bageplader.
  3. Bag kagerne ca. 8-10 min. ved 180 gr., til de er gyldne. Afkøl kagerne.

Tip:

Du kan også bruge en alm. springform på 22 cm i diameter. Så skal kagebunden bage ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Skær den så kun i 2 bunde.