Fineste lagkage til påske: Bananlagkage med chokocreme
Bag dig til en hyggelig påske med lækre og sjove kager. Denne bananlagkage er fyldt med chokocreme og pyntet med fine kaninsmåkager, der er et sikkert hit i påskedagene.
ca. 10 personer
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 175 g blødt smør
- 200 sukker
- 1 lille moset banan
- 2 spsk. appelsinsaft
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
Fyld:
- 300 g god mælkechokolade f.eks. Valhrona eller Lindts
- 3 dl piskefløde
- 12 kaninsmåkager (se her på siden)
Sådan gør du:
- Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan, banan og appelsinsaft sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i dejen.
- Smør eller for med bagepapir en springform 16 cm i diameter. Kom dejen i formen.
- Bag kagen ved 175 gr. ca. 50 min. på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.
- Hak mælkechokolden. Kog piskefløden op i en gryde.
- Tag gryden fra varmen, og rør mælkechokoladen i, til den er smeltet.
- Hæld cremen i en skål. Afkøl cremen ved køkkentemperatur, til den er smørbar.
- Fordel halvdelen af cremen mellem de 3 bunde. Fordel resten på kagens top og sider.
- Fordel kaninsmåkager langs kagens kant.