Barbecue-grillet and med salat og brød

Barbecue-grillet and med salat og brød

And behøver ikke kun at komme på middagsbordet til jul eller Mortens aften - her har vi smækket anden på grillen, og serverer den med en skøn grøn salat til.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grill)
  • Koge/grilltid: ca. 1 time og 15 min.
  • Kogt and er fryse-egnet
  • 2 andelår (evt. optøede)
  • 2 stk. andebryst (evt. optøede)
  • salt og 1 tsk hele peberkorn
  • ca. 300 g suppeurter (f.eks. løg, porretop og gulerod i stykker)
  • 2 1⁄2 dl barbecuesovs (tomatketchup og lidt olie smagt til med engelsk sovs, honning og chili)
  • Salat:
  • 1 grønt salathoved
  • 6 tomater (både)
  • 1⁄2 agurk (stykker)
  • evt. 1 lille nyt løg (hakket eller i ringe)
  • 2 spsk olie-eddikedressing
  • Tilbehør: Brød

  1. Kog anden, før den skal grilles. Kog andelårene I 1 time i vand (der lige dækker) med salt, peberkorn og suppeurter. Tilsæt andebrysterne efter 30 min. og kog dem i ca. 30 min., tilde er møre. Tag kødet op og del evt. lårene i over- og underlår. Hold kødet varmt i suppen.
  2. Når grillen er klar, grillesanden med barbecuesovs: pensl på alle sider og vend kødet på grillen, til det er gyldent.Bland salaten oghæld dressingen over. Skær andebrysterne i skiver. Servér grillet and med salat og brød.