Barbecue-grillet and med salat og brød
And behøver ikke kun at komme på middagsbordet til jul eller Mortens aften - her har vi smækket anden på grillen, og serverer den med en skøn grøn salat til.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grill)
- Koge/grilltid: ca. 1 time og 15 min.
- Kogt and er fryse-egnet
- 2 andelår (evt. optøede)
- 2 stk. andebryst (evt. optøede)
- salt og 1 tsk hele peberkorn
- ca. 300 g suppeurter (f.eks. løg, porretop og gulerod i stykker)
- 2 1⁄2 dl barbecuesovs (tomatketchup og lidt olie smagt til med engelsk sovs, honning og chili)
- Salat:
- 1 grønt salathoved
- 6 tomater (både)
- 1⁄2 agurk (stykker)
- evt. 1 lille nyt løg (hakket eller i ringe)
- 2 spsk olie-eddikedressing
- Tilbehør: Brød
- Kog anden, før den skal grilles. Kog andelårene I 1 time i vand (der lige dækker) med salt, peberkorn og suppeurter. Tilsæt andebrysterne efter 30 min. og kog dem i ca. 30 min., tilde er møre. Tag kødet op og del evt. lårene i over- og underlår. Hold kødet varmt i suppen.
- Når grillen er klar, grillesanden med barbecuesovs: pensl på alle sider og vend kødet på grillen, til det er gyldent.Bland salaten oghæld dressingen over. Skær andebrysterne i skiver. Servér grillet and med salat og brød.