Bøf & ratatouille
En god steak og en rustik salat – det går man aldrig fejl af.
4
Ingredienser
- 2 gode rib eye steaks a 175 g
- salt, peber
- Ratatouille-salat:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 spsk olivenolie
- 2 flækkede, udkernede pebre
- ½ kg blandede tomater
- 1 hakket rødløg
- 2 spsk kapers
- 1 spsk sherryeddike
- 1 spsk olivenolie
- ½ dl hakkede krydderurter f.eks. purløg, persille og rød basilikum
- 300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Skær auberginer og courgetter i skiver, pensl dem med olie, og grill dem på en grillpande. Grill også peberfrugterne, til skindet er mørt og blistret. Flå skindet af pebrene, og skær dem i mindre stykker. Bland alle de grillede grønsager med tomaterne, som er skåret i halve eller kvarter, samt rødløg og kapers.
- Smag salaten til med sherryeddike, olivenolie, salt og peber. Drys den rundhåndet med krydderurter, før den serveres til kødet med ristet fuldkornsbrød.
- Energi pr. person: 410 kcal, fedt 24%, protein 27%, kulhydrat 49%