Gulerods-is
Skøn hjemmelavet is med gulrødder og appelsin.
Ca. 1 liter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: 20 min.
- Frysetid: 4 timer
- 400 g gulerødder (i tern)
- 1 økologisk appelsin
- 175 g rørsukker
- 2½ dl vand
- 1 stk. hel kanel, vanilje eller ingefær
- 1½ dl piskefløde
- 1½ dl yoghurt naturel
- Tilbehør: vafler, friske bær eller bærsovs
- Sæt gulerødderne i kog med fintrevet appelsinskal,appelsinsaft, rørsukker, vandsamt kanel, vanilje eller ingefær.
- Lad gulerøddernesimre helt møre – ca. 20 min.
- Tag kanel, vaniljestang eller ingefær op ogblend gulerødder og væske til puré. Ladden blive kold.
- Pisk fløden til skum og pisk yoghurten i lidtad gangen. Vend gulerodspuréen i og frysisen mindst 4 timer.
- Servér i høje glas med friske bær ellerbærsovs eller i vafler.