Italiensk forårsrisotto

Italiensk forårsrisotto

Klassisk italiensk risotto med et grønt og friskt strejf af forår.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time (der skal røres meget ofte, mens risottoen koger)
  • Stege-/kogetid: ca. 50 min.
  • 1 løg
  • 25 g smør (eller 2-3 spsk. olivenolie)
  • 2 dl tør hvidvin (kan erstattes af 1½ dl vand og 2-3 spsk. ­hvidvinseddike)
  • ca. 7 dl kogende ­­hønse- eller kalvebouillon (eller vand)
  • 250 g risottoris
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt tynde gulerødder (evt. snackgulerødder)
  • 100 g bælgede fine grønne ærter (evt. optøede)
  • ca. 100 g parmesanost (eller anden fast, lagret ost)
  • salt og friskkværnet peber

  1. Hak løget fint, og steg det klart i smør eller olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt risene, og lad dem opsuge smørret.
  2. Tilsæt derefter vin (eller en blanding af vand og eddike), og spæd op med kogende bouillon eller vand. Lad det hele småkoge ca. 30 min. under låg.
  3. Rør jævnligt over hele grydens bund, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen er meget tør og begynder at sidde fast i grydens bund.
  4. Knæk den nederste, seje ende af aspargeserne. Skrub gulerødderne. Skær gulerødder og asparges ud i mindre stykker, put dem i risottoen, og kog videre ca. 10 min. under omrøring.
  5. Bland ærter og revet ost i risottoen til sidst. Smag til med salt og peber.