Meatballs, slaw & wraps
Lækre kødboller serveret på en ny måde.
4
Ingredienser
- 500 g hakket kalve- og flæskekød
- 1 hakket løg
- 1-1,5 dl hakkede krydderurter, f.eks. basilikum, persille og citrontimian
- 2 spsk rasp
- 2 spsk groftreven skal af økologisk citron
- salt, peber
- olie til stegning
- Slaw:
- 1 lille, fintsnittet spidskål
- 1-2 groftrevne gulerødder
- 3 snittede forårsløg
- 1 dl lyse rosiner
- 25 g ristede pinjekerner
- Tahini-dressing:
- 1 dl græsk yoghurt
- 2 spsk tahini (ristet sesampasta)
- limesaft
- 4 fuldkornswraps
Sådan gør du:
- Rør det hakkede kød med løg, urter, rasp, citronskal samt salt og peber.
- Del og form kødet til 12 store kødboller, og steg dem gyldne på panden.
- Ryst panden jævnligt under stegningen, så kødbollerne bliver flotte og runde.
- Bland ingredienserne til salaten.
- Rør og smag yoghurten til med tahini, salt, peber og limesaft, og vend den omhyggeligt med salaten.
- Server den til kødbollerne med lune fuldkornswraps og ekstra lime.
- Energi pr. person: 540 kcal, fedt 29%, protein 28%, kulhydrat 43%