Mørk og intens chokoladetærte med påskepynt
Desserttærten til alle som er vilde med chokolade. Den sprøde mørdej toppes med en cremet og saltet chokoladeganache og pyntes med små påskeæg.
10 personer
Ingredienser
Mørdej:
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æggeblomme
Chokoladeganache:
- 2 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade
- 20 g smør
- 1 tsk. flagesalt
Pynt:
- små påskeæg
Sådan gør du:
- Mørdej: Kom hvedemel i en skål med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri, og saml dejen med æggeblommen. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil køligt ca. ½ time.
- Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform (diam. ca. 24 cm).
- Fordel dejen i en smurt form, og skær overskydende kanter af. Prik bunden med en gaffel, og læg et stykke bagepapir og tærtekugler over, så det tynger dejen. Du kan også bruge løse ris eller kikærter til at holde bunden nede under bagningen. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Fjern tærtekugler og bagepapir. Er tærten for lys, bages den yderligere et par minutter, til den har en fin, gylden kant.
- Ganache: Kom fløden i en gryde, og varm op til kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør til chokoladen er smeltet. Tilsæt smør, og rør cremen ensartet.
- Fordel chokoladeganache på den bagte tærtebund, og lad kagen stå på køl mindst et par timer. Pynt kagen med påskeæg, og drys med flagesalt.