Ovnbagt spejlæg med bacon og spinat

Her får du protein fra æg og bacon, spinaten giver sunde kulhydrater og fibre, og der er tilstrækkeligt med fedt i til at nyde energieffekten længe.

2

Ingredienser

  • 200 g god, økologisk bacon
  • 2 løg
  • 400 g spinat
  • 4 æg
  • peber.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær baconen i skiver og rist den sprød og gylden på en pande. Tag baconen af panden. Skær løgene i strimler og hak spinaten groft.
  3. Steg løgene bløde på panden og vend spinaten sammen med løgene. Lad spinaten stege med ca. 2 min. til den er blød.
  4. Slå æggene ud oven i spinatblandingen.
  5. Sæt panden i ovnen i 6-8 min. til æggehviden er blevet fast. Spis evt. med groft rugbrød til.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/