Ovnstegt laks & ratatouille

Ovnstegt laks & ratatouille

Laks topper listen over antiinflammatoriske madvarer pga. sit høje indhold af fiskeolier og D-vitamin.

2

Ingredienser

  • 2 laksebøffer a ca. 175 g
  • Ratatoulle:
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 tomater
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 6 kviste timian
  • 1 lille håndfuld sorte oliven
  • 1 spsk kapers (helst i olivenolie)
  • 1 økologisk citron
  • ekstra jomfruolivenolie
  • salt, friskkværnet peber
  • evt. en håndfuld basilikumblade

  1. SÅDAN GØR DU: Vent med at grille laksen, til ratatouillen er næsten færdig. Pensl bøfferne godt med olivenolie, drys med salt og peber, og grill dem 2-4 minutter på hver side. De skal kun lige netop være gennemstegte, så de ikke bliver tørre.
  2. Skyl aubergine, squash, tomater og peberfrugt. Skyl og slyng krydderurterne. Skær aubergine i små tern, læg dem i en sigte, og drys en teskefuld salt henover. Bland, og lad det stå en halv time. Skyl derefter hurtigt salten af under den kolde hane, og knug ternene grundigt fri for væde.
  3. Skær squash i små halve skiver samt tomater og peberfrugt i små tern. Skær løget over på langs og derefter i tynde skiver. Hak hvidløget fint, og tag bladene af krydderurterne. Bland aubergine, squash, tomat, peberfrugt, løg, hvidløg, rosmarin- og timianblade med 1-2 spsk olivenolie, lidt salt og peber. Hæld det i et ildfast fad, og bag det i ovnen i 45 minutter. Skær oliven i halve, og bland oliven, kapers og fintrevet citronskal i ratatouillen. Pynt med basilikumblade.
  4. Energi pr. person: 570 kcal, fedt 64%, protein 26%, kulhydrat 10%