Ovnstegt laks & ratatouille
Laks topper listen over antiinflammatoriske madvarer pga. sit høje indhold af fiskeolier og D-vitamin.
2
Ingredienser
- 2 laksebøffer a ca. 175 g
- Ratatoulle:
- 1 aubergine
- 1 squash
- 2 tomater
- 1 rød eller gul peberfrugt
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 6 kviste timian
- 1 lille håndfuld sorte oliven
- 1 spsk kapers (helst i olivenolie)
- 1 økologisk citron
- ekstra jomfruolivenolie
- salt, friskkværnet peber
- evt. en håndfuld basilikumblade
- SÅDAN GØR DU: Vent med at grille laksen, til ratatouillen er næsten færdig. Pensl bøfferne godt med olivenolie, drys med salt og peber, og grill dem 2-4 minutter på hver side. De skal kun lige netop være gennemstegte, så de ikke bliver tørre.
- Skyl aubergine, squash, tomater og peberfrugt. Skyl og slyng krydderurterne. Skær aubergine i små tern, læg dem i en sigte, og drys en teskefuld salt henover. Bland, og lad det stå en halv time. Skyl derefter hurtigt salten af under den kolde hane, og knug ternene grundigt fri for væde.
- Skær squash i små halve skiver samt tomater og peberfrugt i små tern. Skær løget over på langs og derefter i tynde skiver. Hak hvidløget fint, og tag bladene af krydderurterne. Bland aubergine, squash, tomat, peberfrugt, løg, hvidløg, rosmarin- og timianblade med 1-2 spsk olivenolie, lidt salt og peber. Hæld det i et ildfast fad, og bag det i ovnen i 45 minutter. Skær oliven i halve, og bland oliven, kapers og fintrevet citronskal i ratatouillen. Pynt med basilikumblade.
- Energi pr. person: 570 kcal, fedt 64%, protein 26%, kulhydrat 10%