Opskrift på Perlebyggrød med kakaonibs

Perlebyggrød med kakaonibs

Skøn og cremet comfort food - den lækre grød er lavet på perlebyg og og rørt cremet med mascarpone. Grøden serveres med blåbær og kakaonibs på toppen. Mums!

Perlebyggrød til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 250 g perlebyg
  • 7 dl mælk
  • 1 stang vanilje
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl mascarpone (kan erstattes af skyr, hvis grøden skal være sundere)
  • Topping:
  • 100 g blåbær
  • 2 spsk. kakaonibs
  • 1 spsk. hasselnøddeflager

Sådan laver du perlebyggrød

  1. 1. Bring vand og byg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg i ca. 10 min.
  2. 2. Tilsæt mælk, vaniljekorn og stang, og kog grøden ved svag varme i ca. 20 min., til byggen er mør og mælken kogt ind.
  3. 3. Fjern vaniljestangen, og tilsæt salt. Afkøl grøden en smule, inden den røres cremet med mascarpone.
  4. 4. Server grøden med blåbær, kakaonibs og ristede hasselnøddeflager.