Wok med rodfrugter, svinekød og grønkål

Wok med gris, rødder & grønkål

Hverdagsmad med nordiske toner.

4

Ingredienser

  • 500 g blandede rodfrugter, f.eks. gule- og persillerod og selleri
  • 1-2 porrer
  • 350 g skinkesmåkød i tern eller strimler
  • salt, peber
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ liter grønkålsblade
  • sojasauce
  • 250 g fuldkornsnudler

  1. Sådan gør du: Skræl og skær rodfrugterne i mindre, mundrette stykker, og snit porrerne. Vend kødet med krydderierne. Kog, afdryp og hold nudlerne varme. Varm olien i en wok eller stor sauterepande, og brun kødet heri under omrøring. Bland rodfrugterne ved, og steg videre under omrøring i 6-8 minutter. Kom derefter porrer og grønkålsblade i, og steg i yderligere nogle minutter. Smag til med sojasauce og evt. yderligere krydderier, før retten serveres med kogte fuldkornsnudler og ekstra sojasauce.  
  2. Energi pr. person: 520 kcal, fedt 16%, protein 28%, kulhydrat 56%