Sponsoreret indhold

Ris med rosiner og kød på spyd

Ris med rosiner og kød på spyd

Børnevenlig aftensmad, som både store og små kan hjælpe til med at lave - piratspyd fra de syv verdenshave.

4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 2 poser Uncle Ben’s® Jasminris
  • 1 lille løg
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 pakke (0,5 g), safran eller 1 tsk gurkemeje
  • 500 g lamme entrecot eller svinekød
  • Marinade
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • 1 tsk salt og peber
  • 2 teskefulde tørret oregano
  • ½ citron
  • Tilbehør
  • 3-4 store tomater
  • ½ citron
  • olivenolie
  • yoghurt naturel

Sådan gør du

  1. 1. Skær kødet til ca. 2 cm store terninger. Hvis du er bruger træspyd, kan de med fordel trække i koldt vand i et stykke tid.
  2. 2. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber i en skål til en marinade og læg kødet i skålen. Lad det ligge i cirka 10 minutter.
  3. 3. Forvarm ovnen til 250 grader eller tænd en udendørs grill
  4. 4. Hak et lille løg og steg det i en gryde.
  5. 5. Tilsæt salt og chili.
  6. 6. Tilføj derefter en håndfuld rosiner og en pakke safran eller gurkemeje (så risene bliver gul). Bring vandet i kog og tilsæt ris efter anvisningerne på pakken.
  7. 7. Sæt kødstykker på spyd.
  8. 8. Anbring spyddene på en bradepande og steg dem i ovnen (pladen anbringes på toppen af ​​ovnen)  eller steg dem på grillen i omkring 20 minutter. Vend kødet efter ca. 10 minutter.
  9. 9. Sæt samtidig en gryde med vand i kog. Tilsæt risposerne og safran og lad koge i 10 minutter.
  10. 10. Lav tomat salat ved at skære tomaterne i stykker, tilsæt en knivspids salt og peber, tilsæt presset ​​citron og et strejf af olivenolie.
  11. Servér spyddene med orientalske ris, tomat salat og en klat yoghurt naturel.

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen

Børnene kan måle ingredienserne af og blande marinaden. Eller de kan vaske grøntsagerne og evt skære disse alt efter alder.