Sponsoreret indhold

Store vegetariske smagsoplevelser

Store vegetariske smagsoplevelser

Omkring en halv million danskere lever i dag helt eller overvejende vegetarisk. Det er over en fordobling siden 2010 og skyldes både dyreetik, sundhed og den øgede fokus på miljø, klima og ressourcer.

Tidligere var det svært at opdrive et lækkert vegetarisk spisested, men i dag skyder de vegetariske restauranter op over hele Danmark. Med fokus på smagen, ingredienserne og kreativiteten tilbyder de sunde alternativer til de almindelige menukort.

Vi har her samlet en række af Københavns bedste vegetariske restauranter til inspiration til det næste restaurantbesøg.

Byens bedste falafel

falafelFactory_img6.jpg

Københavnerne strømmede til Nørrebrogade 63, da Falafel Factory åbnede op 8. maj 2016, og der gik ikke lang, før de blev kåret som byens bedste falafel af restaurantguides og madentusiaster.

Smagen, ingredienserne og kreativiteten gør deres falafler til lækker superfood for alle, der elsker vegetarisk og vegansk mad.

Streetfood med rødbede og ingefær, gulerod og chili, persille og broccoli er den helt nye fortolkning af falafelkuglerne, som vi alle elsker, smeltet sammen med de forskellige humus og salater i friskbagte pitabrød på surdej. 

Stemningen er god, maden er lækker, priserne er overkommelige og helt sikkert et besøg værd.

Velsmagende hygge med højt til loftet

glouglouforside_lille.jpg

Glou Glou er et paradis for folk med hang til friske grøntsager og vegetariske retter, lette vine og ikke mindst gode cocktails. 

Konceptet bygger på en 60-30-10 fordeling af henholdsvis grønt, fisk og kød. Sund og nærende mad er i fokus, dog uden at det bliver hverken frelst eller fodformet. 

Hos Glou Glou er der højt til loftet og plads til fest og farver. De værner meget om den gode stemning, så du kan gå derfra med et smil på læben og en sund fornemmelse i kroppen. 

Deres Chef’s Choice menu skal prøves!

Smag på Mellemøsten

Mahalle_9.jpg

Mahalle får man følelsen af en kulinarisk og smagfuld sviptur til Mellemøsten. Menukortet er spækket med lækre mellemøstlige og farverige retter. 

Der er rig mulighed for vegetariske retter, såsom den populære libanesiske hallomisalat, som er en fryd for øjet og sender smagsløgene på oplevelse.

Hælder du mere til det veganske køkken, kan du sammensætte en masse lækre former for cremede dyppelser, som serveres med arabisk fladbrød.

Juicy veganske burgere

Twomonkeys_eso.jpg

Two Monkeys serverer lækker vegansk mad med et særligt fokus på juicy burgers og wraps.

Deres mission er at servere smagfuld mad af høj kvalitet, som skåner både miljø, dyr og helbred.

Blandt udvalget er der eksempelvis den verdenskendte Beyond Meat burger, serveret i en sort burgerbolle (eller glutenfri bolle) med en hjemmerørt rødbedemayonnaise og meget mere. Nyt på menuen er der også deres Burrito Wrap med smoky BBQ "kød", sprød kål, chili bønner og andet godt. Til alle retter kan der desuden tilkøbes Sweet Potato Fries, "Ost" & Guacamole.

pico_alt.jpg

Nyt pizza-koncept med masser af grøntPico er en ny pizzaoplevelse i København. Her kan du for en fast pris frit vælge tre mindre pizzaer i stedet for én stor, så du kan smage noget forskelligt. Du kan også vælge to pizzaer og årstidens salat.

Menukortet er holdt småt og godt, og du finder både klassikere som Margherita og nytænkende varianter som fx The GOAT, der byder på karamelliseret gedeost, bolsjebeder, frisk timian og chiliflager. Der er også flere spændende veganske varianter.

Som enhver pizzaiolo vil fortælle dig, så er det et pizzerias dej, der er hjertet i det hele. Hos Pico bliver dejen lavet med specialudviklet surdej og på økologisk mel fra Italien. Derudover koldhæver dejbollerne minimum 48 timer. Hos Pico kan du også få glutenfri pizzaer, hvor dejen er lavet i samarbejde med Feelgood Bakery.

simpleraw_pic.jpg

Plantebaseret gastronomi med genkendelige smagesimpleRAW tilbyder både brunch, frokost og aftensmad skabt af naturens egne råvarer. Til frokost kan du blandt andet smage vegansk smørrebrød og på aftenmenuen er der en 2- og 3-retters menu, som du selv kan sammensætte.

Med fokus på kontinuerlig udvikling af den plantebaserede gastronomi tilbyder restauranten smagsoplevelser ud over det sædvanlige. 

Der er så mange plantebaserede fødevarer, som de fleste ikke har smagt endnu. Det vigtigste for mig er, at maden smager godt, og at jeg kan finde nogle smage, som folk genkender. Det skal være mad, som alle kan spise, uanset om de er veganere eller inkarnerede kødspisere. Det er også vigtigt for mig at prøve lokale og unikke ingredienser”, fortæller køkkenchef Oliver Blomqvist.

simpleRAW forsøger også at skabe nogle retter, som de fleste kender, men på vegansk manér. På den måde inviterer de alle til at opleve et kødfrit alternativ. 

Ifølge Oliver har vi kun set toppen af isbjerget. Der bliver nemlig hele tiden udforsket og afprøvet nye muligheder inden for plantebaseret gastronomi.

Du finder simpleRAW på Gråbrødretorv 9, 1154 København K