Svinemørbrad med cremede champignoner
4
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- salt og sort peber
- 3 spsk neutral olie
- 250 g champignon
- 2 skalotteløg
- 1 spsk smør
- ¼ l piskefløde
- 6 tynde skiver flutes eller ciabatta
- 4 alm løg
- evt frisk timian til pynt
Sådan laver du svinemørbrad
- Gå kødet efter for sener. Krydr med salt og sort peber og brun det på alle sider i en pande med 1 spsk. olie. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter eller til centrumtemperaturen er 62 grader. Lad kødet hvile 10 minutter, inden det skæres ud.
- Rens champignonerne, og hak skalotteløg fint. Brun de hele svampe i smør, tilsæt skalotteløg og lad dem stege til de bliver klare. Tilsæt fløde, og lad det koge ind til en tyk masse, der dækker svampene. Smag til med salt og peber.
- Pensl brødet med 1 spsk olie og drys med salt. Bag croutonerne sprøde i ovnen i 7 minutter ved 180 grader. Skær de almindelige løg i kvarte – lad skallen sidde på. Steg dem i en pande med 1 spsk olie, til de bliver brune på skærefladerne.
- Anret kødet i skiver, kom lidt champignon ved og læg fire kvarte løg på hver tallerken. Drys til sidst med de sprøde croutoner.