Kirsas maltboller
Du skal bruge:
½ liter vand
½ liter kærnemælk
1kg manitoba mel
125g havregryn
30g gær
2½ spsk salt
2dl maltekstrakt
Sådan gør du:
Rør alle ingredienser, undtagen salt, sammen i en røremaskine til dejen slipper og er elastisk. Du skal lade den røre længere, end du tror! Dejen skal kunne strækkes ud som et næsten gennemsigtigt lag mellem dine fingre. Rør salt i til sidst og rør yderligere 2 minutter.
Fyld dejen halvt op i forme (har selv bedst erfaring med små silikone muffinsforme – det er som om, de hæver bedre heri end i en aluminiumsform) og lad det hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Bag ved 210 grader i formene i 10 minutter. Herefter tages brødene ud og bages yderligere 10 minutter.
"Velbekomme!"
Få også opskriften på en lækker risotto med svampe
Nøgleord: Maltboller, opskrift, mad, Kirsa Kjærgaard