Sponsoreret indhold
Caketails med Baileys: Den perfekte kombination af dessert & drink
Baileys præsenterer to caketail-opskrifter skabt af Frederikke Wærens, dessertkreatør og kogebogsforfatter. Caketail, en kombination af dessert og drink, er den uventede og fantastiske dessert, der vil imponere gæsterne i påsken.
2
Ingredienser
OPSKRIFT 1: Freakshake Baileys Original
- 400 g vaniljeis
- 3 dl sødmælk
- 2 espresso shots
- 1 dl Baileys Original
- 1 lille håndfuld isterninger
- 100 g mørk chokolade, smeltet
- 100 g hvid chokolade, smeltet
- Flødeskum af 2,5 dl piskefløde
- 2-4 påskeæg
OPSKRIFT 2: Lun chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce
- 6 past. æggeblommer
- 115 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepasta
- 0,5 dl Baileys Salted Caramel
- 5 dl piskefløde
Lun chokoladefondant (4 kager)
- 150 g mørk chokolade, f.eks. 70 %
- 100 g smør
- 75 g sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 50 g hvedemel
Karamelsauce med Baileys Salted Caramel
- 240 g sukker
- 40 g smør, koldt og skåret i tern
- 4 spsk. Baileys Salted Caramel
- Derudover Evt. 1 bakke friske hindbær Chokolade påskeæg til pynt
Sådan gør du: Freakshake Baileys Original
- Kom isen op i en blender sammen med sødmælk, espresso shots, Baileys og isterninger. Blend sammen til en ensartet og cremet milkshake.
- Kom den mørke smeltede chokolade i 2 glas: lidt i bunden og opad siderne. Dyp glassenes kanter i den hvide chokolade.
- Fordel milkshake i de to glas og pynt med flødeskum og ekstra chokoladesauce samt påskeæg. Velbekomme!
Is med Baileys Salted Caramel
- Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljepasta sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 min. Rør Baileys i.
- Pisk fløden til en let skum i en anden skål.
- Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud.
- Kom isen I en form eller beholder og frys den ned i 4-6 timer
Is med Baileys Salted Caramel
- Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse.
- Pisk sukker og de 2 æg sammen til en luftig æggesnaps.
- Vend melet i.
- Pisk herefter de to æggeblommer i chokoladeblandingen og vend blandingen forsigtigt sammen med æggesnapsen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
- Smør 4 ramekiner indvendigt med smør.
- Fordel herefter dejen i ramekinerne og stil dem på køl i 1 time. Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag kagerne i ca. 9-10 minutter.
Karamelsauce med Baileys Salted Caramel
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs, med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
- Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel tilsættes smørret lidt ad gangen og røres rundt til det er smeltet.
- Tag gryden af varmen, tilsæt Bailey’s og rør rundt til en tyk og blank karamel.