Sponsoreret indhold

Baileys præsenterer to caketail-opskrifter til påske i samarbejde med Frederikke Wærens

Caketails med Baileys: Den perfekte kombination af dessert & drink

Baileys præsenterer to caketail-opskrifter skabt af Frederikke Wærens, dessertkreatør og kogebogsforfatter. Caketail, en kombination af dessert og drink, er den uventede og fantastiske dessert, der vil imponere gæsterne i påsken.

2

Ingredienser

OPSKRIFT 1: Freakshake Baileys Original

  • 400 g vaniljeis
  • 3 dl sødmælk
  • 2 espresso shots
  • 1 dl Baileys Original
  • 1 lille håndfuld isterninger
  • 100 g mørk chokolade, smeltet
  • 100 g hvid chokolade, smeltet
  • Flødeskum af 2,5 dl piskefløde
  • 2-4 påskeæg

OPSKRIFT 2: Lun chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce

  • 6 past. æggeblommer
  • 115 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 0,5 dl Baileys Salted Caramel
  • 5 dl piskefløde

Lun chokoladefondant (4 kager)

  • 150 g mørk chokolade, f.eks. 70 %
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 50 g hvedemel

Karamelsauce med Baileys Salted Caramel

  • 240 g sukker
  • 40 g smør, koldt og skåret i tern
  • 4 spsk. Baileys Salted Caramel
  • Derudover Evt. 1 bakke friske hindbær Chokolade påskeæg til pynt

Sådan gør du: Freakshake Baileys Original

  1. Kom isen op i en blender sammen med sødmælk, espresso shots, Baileys og isterninger. Blend sammen til en ensartet og cremet milkshake.
  2. Kom den mørke smeltede chokolade i 2 glas: lidt i bunden og opad siderne. Dyp glassenes kanter i den hvide chokolade.
  3. Fordel milkshake i de to glas og pynt med flødeskum og ekstra chokoladesauce samt påskeæg. Velbekomme!

Is med Baileys Salted Caramel

  1. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljepasta sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 min. Rør Baileys i.
  2. Pisk fløden til en let skum i en anden skål.
  3. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud.
  4. Kom isen I en form eller beholder og frys den ned i 4-6 timer

Is med Baileys Salted Caramel

  1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse.
  2. Pisk sukker og de 2 æg sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Vend melet i.
  4. Pisk herefter de to æggeblommer i chokoladeblandingen og vend blandingen forsigtigt sammen med æggesnapsen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
  5. Smør 4 ramekiner indvendigt med smør.
  6. Fordel herefter dejen i ramekinerne og stil dem på køl i 1 time. Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag kagerne i ca. 9-10 minutter.    

Karamelsauce med Baileys Salted Caramel

  1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs, med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
  2. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel tilsættes smørret lidt ad gangen og røres rundt til det er smeltet.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt Bailey’s og rør rundt til en tyk og blank karamel.