Sponsoreret indhold
Vegansk safranrisotto
Safranrisotto er den perfekte ret, når du har lyst til at forkæle familien eller dine gæster. Safran har en fantastisk og anderledes smag, som passer perfekt i en risotto.
4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 gyldent løg
- 1 fed hvidløg
- 500 g søde kartofler, skåret i tern (ca 2x2 cm)
- 3 spsk. Becel Flydende
- 2½ dl risotto ris
- 100 g shiitake svampe
- 2 dl hvid madlavningsvin
- 100 g revet vegansk ost, fx vegansk parmesan ost
- salt & peber
Sådan laver du vegansk risotto
- Kog grøntsagsbouillonen op og lad den dernæst simre i en gryde. Det er vigtigt bouillonsuppen er varm, for ellers kan risottorisen ikke tilberedes.
- Finhak løg og hvidløg og skræl de søde kartofler. Steg løg og søde kartofler i 1 spsk. Becel på medium varme uden, at det tager farve.
- Kom risottoris og safran på panden og lad det stege indtil risene bliver blanke og let gennemsigtige.
- Tilsæt vin og lad den fordampe.
- Tilsæt ca. 2 dl bouillon ad gangen og rør langsomt indtil risen har absorberet al væsken. Først da tilføjes mere bouillonsuppe indtil risottoen har den rette konsistens.
- Husk at røre jævnligt og smag til med salt og peber.
- Skær og steg svampene i 2 spsk. Becel. Når risottoen har fået den rette konsistens, blandes risottoen med svampene.
- Server retten med revet vegansk ost.