Kvinder i alle aldre løb for kolleger, veninder og familiemedlemmer til ALT for damernes Støt Brysterne Løbet 2014.

3 af vores kolleger blev ramt på ét år

ALT for damernes Støt Brysterne Løbet er hovedet på blokken én af de bedste begivenheder på året på vores redaktion. Det er noget af det mest livsbekræftende og rørende at være vidne til, hvor mange der gerne vil gøre noget i den gode sags tjeneste, for et familiemedlem, en kollega eller en veninde.

Nogle af dem er seks kolleger fra Samsøs Hjemmepleje, der er taget på tur til Aarhus og vores første Støt Brysterne Løb her for at vise deres støtte til tre kolleger, som alle indenfor et år blev ramt af brystkræft – og en fjerde, der også blev en del af statistikken for fire år siden.

Vi fangede Inge, 51, Lis, 55, Anja, 32, Gitte, 45, Anne-Marie, 46 og Vibeke, 49, på græsset i Mindeparken inden løbet.

De seks kolleger har haft brystkræften tæt inde på livet, og er alle enige om, at det er hårdt. Men det nytter ikke noget at tie, eller blive akavet, hvis én på arbejdet bliver ramt. Ifølge Anne-Marie skal man ikke ignorere det. Man skal italesætte det, fortæller hun til ALTfordamerne.dk:

- Det værste man kan gøre, er ikke at sige noget, når man får øjenkontakt med vedkommende. Hvis man ved det, skal man bare sige det, og hvis man ikke ved, hvad man skal sige, kan man give en krammer, siger hun.

Kollegerne er enige.

- Vi har også brugt hinanden til at snakke rigtig meget om det. Det er bare så vigtigt, at man sørger for at snakke. Og det har da også gjort, at vi undersøger os selv helt vildt nu, siger Anja.

- Ja, vi sørger for at komme til vores mammografi, siger Inge.

- Det er jo sådan noget, man altid tænker, kun rammer naboen, siger Anja, men faktisk rammes en ud af ni kvinder af brystkræft og sammen besluttede de seks kolleger, der før har løbet ALT for damernes Kvindeløb, sig for at løbe Støt Brysterne, da det rykkede til Aarhus, for at vise deres støtte.

- Det skal være vores nye tradition, siger Gitte.

- Det er en god måde at være med til at give nogle penge til forskning. Brysterne er en vigtigt del af den kvindelige identitet, og dem skal vi kæmpe for. Det kan være virkelig svært at sætte sig ind i, hvordan det må være. Men vi er glade for at kunne støtte, slutter Inge.

LÆS OGSÅ: Charlotte Bircow: "Dette hjælper i svære situationer"