Hanne Boss var for kræftsyg til at deltage i Støt Brysterne 2012 med sin familie - men i år var hun med.

"Det har været et benhårdt år"

Har du set reklamerne for Støt Brysterne i år? Så har du nok også set det foto, hvor en gruppe kvinder holder om hinanden og vender ryggen til, så man kan se på deres rygskilt, at de løber for "faster Hanne".

Sidste år lå faster Hanne, eller Hanne Boss som hun hedder på sygesikringsbeviset, nemlig i en "kemotåge", mens hendes familie var mødt op til Støt Brysterne-løbet for at bakke op om kampen mod kræft.

Men til Støt Brysterne-løbet 15. september i år, er Hanne selv med som deltager. Hendes mørke hår er vokset ud i en fin korthårsfrisure med fald og krøller efter at kemobehandlingerne for hendes brystkræft virkede.

Ville løbe med i år

Hun er nu erklæret rask.

- I år vil jeg selv med, nu hvor jeg er rask, siger Hanne.

- Det har været et benhårdt år, så det betyder utrolig meget at få støtte fra familien. Motion er også vigtigt. Jeg gik i gang med at træne, så snart jeg kunne, så jeg selv følte, at jeg gjorde noget for at få det bedre, og så jeg kunne mærke min krop igen.

Langsomt er Hanne kommet op til overfladen igen. Da jeg spørger til, hvad hun tænkte, da hun hørte, at hendes niece Kirsti havde arrangeret, at familiens kvinder ville deltage i Støt Brysterne-løbet, mens hun lå syg, bliver øjnene blanke.

- Kirsti er fuld af gode ideer, og under hele min sygdom har hun husket at ringe og spørge, hvordan det gik, når jeg havde haft behandlinger, og hun er kommet på besøg, selvom hun har travlt med studie og job, siger Hanne og giver sin niece Kirsti et kraftigt klem.

Bakker op af kærlighed

- Jamen, jeg gør det jo af kærlighed, siger Kirsti, som forklaring på, at hun i den grad har været der for sin faster.

- Når en som Hanne der betyder meget for hele familien bliver syg, så må man jo gøre, hvad man kan. Vi løber også med i dag for at gøre andre, som ikke har haft det inde på livet, opmærksomme på sygdommen, for alle kan jo give deres eget lille bidrag til kampen mod kræft ved fx at deltage i det her løb, siger Kirsti.

Hanne Boss' familie var mødt talstærkt op til Støt Brysterne-løbet sidste år, mens hun lå syg:

Foto: Peter Nørby



I år kunne Hanne Boss selv deltage i Støt Brysterne-løbet, fordi hun er erklæret rask:

Foto: Mi Skjold Brix