Sådan kommer I billigst på sommerferie
Tænk i mindre kendte feriedestinationer, brug tid på research og book flybilletter om tirsdagen, hvis du vil spare penge på sommerferien.
Sommer, sol og masser af tid med familien. Det er, som om alt det grå og våde udenfor forsvinder for en stund sammen med våde vinterstøvler og børnenes løbende snotnæser, når tankerne strejfer sommerferien. Men temperaturen kan hurtigt dale, når prisen på en ferie popper frem på skærmen.
Selv om det er svært at holde sommerferie uden penge, så behøver en sommerferie med nærvær og oplevelser ikke at koste en bondegård.
Der kan være mange penge at spare, hvis I rejser uden for sæsonen. Tag for eksempel til såkaldte vinterdestinationer om sommeren, råder Martin Hoffmann Kønig, der står bag børneferie.dk. Mange af vinterdestinationerne har mere eller mindre samme temperatur året rundt.
LÆS OGSÅ: 10 tips til motion i sommerferien
– Overvej at besøge Maldiverne i løbet af højsommeren, hvor selv femstjernede hoteller kan fås 50 procent billigere end om vinteren. Den Dominikanske Republik, som er et yndet feriested i vintermånederne, er også billigere at gæste over sommeren, fordi der ikke er fyldt på feriestederne. Her kan man i sommerperioden få flybilletter til 4.500 kr. per person og i vintermånederne koster de op til 10.000 kr., siger Martin Kønig.
Hvis ikke I har mod på at rejse langt, kan I kigge jer omkring i Europa eller sågar herhjemme. Et sommerhus i Skagen koster snildt over 10.000 kr. for en uge, mens et lignende sommerhus kan fås til 2.500 kr. på Langeland, siger seniorrådgiver Asta Ostrowski fra Forbrugerrådet.
– Gør noget andet end det, de andre gør, for det er generelt sådan, at de mest populære feriedestinationer også er de dyreste, siger hun.
Budapest er for eksempel væsentligt billigere end Barcelona. I kan få flybilletter for 2.500 kr. for to voksne og to børn i den første uge af skolernes sommerferie.
LÆS OGSÅ: Digital detox: Skru ned for elektronikken i ferien hos hele familien
Hvis flybilletterne alligevel sniger sig op i de dyre rækker, jo længere vi kommer på højsæsonen, kan I overveje at køre frem for at flyve.
– En bilferie er både fleksibel og billig. Den giver gode muligheder for at bestille overnatning i sidste øjeblik, hvilket kan gøre overnatningen en del billigere, fordi overskydende værelser ofte sælges til nedsat pris, siger Martin Kønig.
Det kræver naturligvis, at I har en smule is i maven – og at I kan acceptere overnatning af svingende karakter, i tilfælde af at de bedste muligheder er udsolgt.
Hvis I helt vil undgå udgifter til overnatning, så overvej om en vandreferie i Sverige kunne være noget.
– I det sydlige Sverige gælder allemandsretten. Det betyder, at I helt gratis kan slå et telt op i naturen og overnatte i det, siger Asta Ostrowski.
Også herhjemme kan I overnatte gratis. Naturstyrelsen råder over flere end 200 skove, hvor I uden beregning kan slå jeres telt op for natten eller overnatte i shelters, som kan være alt fra et lille hus med plads til én familie, til en større overdækning, hvor op til 30 personer kan sove med tag over hovedet og ly for natten. Se mere på naturstyrelsen.dk.
Hvis det bliver lidt for primitivt er en campingferie en billig rejseform, og der findes campingpladser for enhver pengepung fra luksuspladser til 3.500 kr. for en uge i højsæsonen til naturcampingpladser til 650 kr. for en uge for to voksne og to børn.
Kilder: Forbrugerrådet, borneferie.dk, travelmarket.dk, momondo.dk og skyscanner.dk
LÆS OGSÅ: 21 sjove brætspil til ferien
LÆS OGSÅ: 5 børne-apps til rejsen eller ferien der ikke kræver internet
LÆS OGSÅ: Leder: Accepter at ferien ikke bliver perfekt