”Jeg har vippet Mads Nørgaard i en barnevogn”

”Jeg har vippet Mads Nørgaard i en barnevogn”

Jonna på 77 år arbejdede i Nørgaard på strøget i 60’erne.

Jonna, hendes datter og hendes barnebarn har været til ALT for damernes Kvindeløb fem gange før, men i år er løbet helt specielt. Jonna på 77 år har nemlig arbejdet i Nørgaard på Strøget i 60'erne, og har glædet sig til at løbe i Mads Nørgaards flotte løbebluse.

LÆS OGSÅ: ”Løb er det perfekte afbræk fra hverdagens bleer og opvask”

"Jeg blev ansat i 1961, hvor Mads også blev født. Alle os ansatte samlede sammen til en gave, så jeg var ude og købe en bamse til den lille Mads," siger Jonna, der også har vippet den nu kendte designer i barnevognen.

Jonna fortæller, at hun synes det er den flotteste løbebluse, der har været til kvindeløbet, og barnebarnet Laura på 18 og datteren Malene på 47 er helt enige.

"Det var så morsomt, da jeg så, at det var ham, der havde designet den. Så måtte jeg jo have den. Men jeg forventede også at den ville være pæn, og hvor er den fin med striber på!" siger Jonna.

Tre generationer

De tre kvinder har været tilmeldt kvindeløbet siden i vinters, og det har været en god motivation til at få løbeskoene på.

"Det er jo meget motiverende, man kommer af sted, når man ved, man skal være med i løbet. Og så ringer vi jo sammen og fortæller, at vi har løbet. Jeg snakkede for eksempel med mor forleden, hvor hun fortalte, at hun var koksrød i hovedet og havde været en tur i skoven," siger Malene.

De træner dog ikke sammen normalt, da der er lidt forskel i niveau. På ruten plejer de heller ikke at følges rundt. Laura går til fodbold og giver mor og mormor baghjul.

"I følges jo nogle gange ad de første kilometer. Men så kan jeg også klappe ved målstregen," fortæller Laura.

"Så kan jeg ikke snyde, hvis jeg nu ikke har lyst til at løbe længere!" siger Jonna med et smil.

Kvindeløb på trods af eksamen

Men traditionen skal holdes i live, selvom de ikke nødvendigvis følges ad. Laura er her endda på trods af, at hun har eksamen i morgen tidlig klokken otte.

"Jeg vidste jo, at jeg skulle af sted til kvindeløbet, og det er noget jeg gerne vil prioritere, så jeg har sørget for at læse de sidste dage. Men jeg læste også lidt i toget," siger Laura, der sammen med mor Malene har taget toget fra Sorø, mens mormor Jonna kommer fra Haslev.

Det er heller ikke kun selve løbeturen på 5 kilometer, der trækker. De tre kvinder er enige om, at løbet er en god ting at gøre sammen.

"Det er rigtig hyggeligt at deltage i kvindeløbet. Det er jo en god måde at komme af sted og lave noget sammen på. Der foregår også en masse spændende ting på pladsen, og vi laver altid en lille tur ud af det," siger Malene.

"Og så er det også lidt sejt at have en mormor på 77, der stadig gerne vil med og kan løbe rundt," siger Laura.

Jonna, der både løber og går i fitness, er lidt mere beskeden.

"Jeg ville jo ikke komme her alene. Jeg er bare glad for, at de stadig gerne vil have mig med," siger hun.

LÆS OGSÅ: Se de bedste billeder fra kvindeløbet d. 7

LÆS OGSÅ: “Mit bedste råd: Køb dig nogle nye smarte løbesko, så bliver det nemmere at komme afsted”

LÆS OGSÅ: Nu kan du tilmelde dig årets ALT for damerne Støt Brysterne Løb