ALT for damerne Kvindeløb 2016

”Løb er det perfekte afbræk fra hverdagens bleer og opvask”

Vi har talt med 3 mødre, der alle bruger løb til at koble fra og komme væk fra hverdagens stress og jag.

Lige meget om det er fordi vægten er røget lidt i vejret efter en graviditet, man har brug for et afbræk fra sure pligter i hjemmet, eller man vil have lidt kvalitetstid med familien, kan løb være den perfekte aktivitet for hverdagens helte – mødrene. Vi har talt med tre mødre, der alle mener, at løb er den bedste måde at koble af og komme væk fra hverdagens stress og jag.

LÆS OGSÅ: Kvindeløbet tiltrækker folk i alle aldre og fra vidt forskellige sportsgrene

Heidi 31 år og mor til to

Heidi er 31 år og mor til to små børn. Hun har ikke dyrket motion siden gymnasiet, fordi motivationen og tiden ikke har været til det. Men det blev der lavet om på for halvandet år siden.

"Jeg begyndte at løbe, fordi jeg skulle giftes. Jeg havde alt for mange kilo på sidebenene efter at have født to børn, og så var brylluppet jo en god motivationsfaktor til at komme i gang."

Heidi blev med det samme klar over, at løb var den bedste motionsform for hende. Både fordi hun kunne forbrænde kalorier på kort tid, og fordi en løbetur ikke kræver transporttid: "Det er bare et spørgsmål om at hoppe i løbeskoene", som hun siger. Og det er ikke de eneste fordele ved løb.

"Løb er det perfekte afbræk fra hverdagens bleer og opvask. På en løbetur kan jeg få en stille stund for mig selv, hvor jeg kan lade tankerne flyve. Jeg ved ikke noget bedre end en løbetur, når jeg har haft en lang og hård arbejdsdag."

Selvom Heidi først for nyligt er begyndt at motionere igen, har hun allerede sat sig store mål med sin løbetræning.

"Lige nu er mit løb meget målrettet, fordi jeg skal løbe et halvmaraton, så det hele foregår på tid. Jeg håber, at jeg med tiden kan have mindre fokus på at slå mine personlige rekorder, så jeg kan slappe endnu mere af, når jeg løber."

Connie 42 år og mor til fire

Hvor Heidi bruger løbeturen for sig selv, tager 42-årig Connie sine børn og kæreste med på løberuten. Det forgår gerne således, at Hedi løber med den mindste i barnevogn, mens kæresten har den næstyngste i en løbevogn.

"Det er meget nemmere at have sine børn med på en løbetur, end man skulle tro. Børnene synes det er dejligt med lidt vind i håret, og vi nyder det ekstra overskud, som løb giver os i hverdagen."

"Vi har også lige aftalt, at min datter på 22 år og hendes kæreste skal løbe med én gang om ugen, så fremover bliver det en endnu større familieudflugt, når vi skal afsted."

Rebecca 33 år mor til én

For ti måneder siden blev Rebecca mor for første gang. Her kom lille Valdemar til verden, der i dag er med på pladsen for at heppe på sin mor. Selvom det kan være svært ikke at bukke under for dårlige undskyldning, når man er på barsel, betyder det meget for Rebecca, at hun kommer ud af døren og får løbet en tur.

"Man skal prioritere at sætte tiden af til det. Jeg løber om aftenen, hvor man nemt kan bruge undskyldningen om, at det blevet for sent til en løbetur, men så tager jeg mig selv i nakken. Det er jo altid fantastisk, når jeg kommer af sted, og ellers kan jeg godt blive lidt sur. Min mand siger nogle gange "mon ikke du skulle løbe en tur? Du er ved at blive lidt gnaven"," siger Rebecca grinende.

Før Valdemar blev født løb Rebecca også, og hun har flere gange deltaget i ALT for damernes Kvindeløb. I år satte hun sig det som mål at deltage, fordi kroppen naturligvis har ændret sig efter graviditet og fødsel.

"Jeg får meget energi af at løbe, og det er dejligt at mærke, hvordan kroppen kommer tilbage efter graviditeten. Det tog egentlig lidt længere tid, end jeg havde regnet med at komme i form igen, de første måneder var bestemt ikke sjove, det var lidt som at starte fra nul. Men hvis man holder ved træningen, begynder der at ske noget."

Rebecca startede først med at løbe igen i februar og trods en mindre skade med foden, er hun godt tilfreds med formen ved dagens løb.

"Jeg er rigtig godt tilfreds med løbet i dag. Og det er jo en flot tur. Det er også derfor, jeg bliver ved med at komme tilbage til kvindeløbet. Det er sådan en flot rute, og her er god stemning."

LÆS OGSÅ: ”Jeg blev nr. 1. til halvmaraton og nummer 3. til femkilometerruten på samme dag”

LÆS OGSÅ: ”Disse tre udstrækningsøvelser hjælper mig af med smerter i ryg og lænd”

LÆS OGSÅ: “Mit bedste råd: Køb dig nogle nye smarte løbesko, så bliver det nemmere at komme afsted”