gløgg med hyldeblomstsaft

Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin

Et dejligt alternativ til den klassiske gløgg lavet på rødvin. Sådan laver du gløgg med hvidvin & hyldeblomst. Den gyldne gløgg er et dejligt alternativ til klassisk gløgg lavet på rødvin. Og ser så smuk ud med sin fine gyldne farve. Her får du opskriften på den lækre gyldne gløgg med hyldeblomst og hvidvin.

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 ½ dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
  • 1 flaske hvidvin
  • skal af en usprøjtet citron
  • 5 kardemommekapsler
  • 4-5 cm frisk ingefær, skåret i skiver
  • 100 g mandelsplitter
  • 1-2 dl sultanarosiner
  • 1 dl rom, eller mere eller mindre efter smag  
  • rørsukker til at smage til med

Sådan laver du gløgg med hyldeblomst og hvidvin:

  1. Bland alle ingredienserne undtagen rom og sukker, og lad det varme op til lige under kogepunktet.
  2. Skru ned for varmen, og lad gløggen stå for lav varme og småsimre i en halv times tid eller mere.
  3. Tilsæt rom og smag til med rørsukker. Servér gløggen rygende varm.

Sådan laver du gløgg med hyldeblomst og hvidvin:

  1. Julemad
  2. Julesmåkager
  3. Julebag