Mælkebøttesaft

Mælkebøttesaft

En dejlig mild saft – sommer på glas og flaske.

Ca. 1 1/4 liter koncentreret saft

Ingredienser

  • ca. 100 stk. nyudsprungne mælkebøttehoveder (75-100 g)
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 liter kogende vand
  • 350 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel

  1. Skyl blomsterne grundigt og læg dem i en skål. Skær citronen i skiver og læg dem ved.
  2. Hæld kogende vand over og lad saften trække under låg i min. 12 timer.
  3. Si saften over i en gryde og tilsæt sukker.
  4. Kog det igennem, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld saften på rengjorte flasker.
  5. Server saften fortyndet med 3-4 dele koldt vand eller til en festlig lejlighed: kold hvidvin.
  6. Saften skal opbevares i køleskab.