Mælkebøttesalat med bellis
En smuk og velsmagende salat, der ikke koster meget mere end lidt tid.
4 personer
Ingredienser
- 300 g spæde mælkebøtteblade
- 1 håndfuld friske bellis (Tusindfryd)
- 2-4 tykke skiver lyst brød
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- Dressing:
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk sherryvineddike
- 2-3 spsk olivenolie
- salt og peber
- Rens og skyl mælkebøtteblade og bellisblade grundigt og slyng dem tørre.
- Gem bellisblomsterne til pynt og mælkebøtteblomsterne til saft.
- Gnid brødet med det overskårne fed hvidløg og skær skorperne af.
- Skær brødet i grove tern og rist dem gyldne på en pande med olivenolie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Pisk dressingen sammen og vend den med salat og brød.
- Anret på tallerkner, pynt med bellisblomster og servér straks.