Mælkebøttesalat med bellis

Mælkebøttesalat med bellis

En smuk og velsmagende salat, der ikke koster meget mere end lidt tid.

4 personer

Ingredienser

  • 300 g spæde mælkebøtteblade
  • 1 håndfuld friske bellis (Tusindfryd)
  • 2-4 tykke skiver lyst brød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Dressing:
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk sherryvineddike
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt og peber

  1. Rens og skyl mælkebøtteblade og bellisblade grundigt og slyng dem tørre.
  2. Gem bellisblomsterne til pynt og mælkebøtteblomsterne til saft.
  3. Gnid brødet med det overskårne fed hvidløg og skær skorperne af.
  4. Skær brødet i grove tern og rist dem gyldne på en pande med olivenolie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  5. Pisk dressingen sammen og vend den med salat og brød.
  6. Anret på tallerkner, pynt med bellisblomster og servér straks.