Medaljer med pistacie og hindbær

Medaljer med pistacie og hindbær

En klassisk medalje med dejlig knas fra pistacienødder

8 stk.

Mørdej:

  • 100 g smør 
  • 125 g hvedemel 
  • 50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
  • 1 æggeblomme
  • 1 portion glasur 
  • 4-5 spsk. hakkede, usaltede pistacienødder
  • 1 portion vaniljecreme 
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 3 dl flormelis 
  • 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
  • 1½ dl mælk 
  • 2 æggeblommer, evt. past. 
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
  • 2 spsk. sukker 
  • 2 tsk. majsstivelse 
  • 1½ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
  2. Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
  3. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik 16 tern på 6 cm x 6 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  4. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  5. Smør glasur på de 8 af kagerne. Drys med pistacienødder.
  6. Fordel kagecreme og hindbærmarmelade på 8 kagebunde, og læg toppene over.

Vaniljecreme:

  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
  2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.

Tip

Du kan udskifte hindbærmarmelade med lemon curd, som kan købes i glas i større supermarkeder.