Medaljer med pistacie og hindbær
En klassisk medalje med dejlig knas fra pistacienødder
8 stk.
Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- 1 portion glasur
- 4-5 spsk. hakkede, usaltede pistacienødder
- 1 portion vaniljecreme
- 1 dl hindbærmarmelade
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
- 1½ dl mælk
- 2 æggeblommer, evt. past.
- ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 1½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
- Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
- Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik 16 tern på 6 cm x 6 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Smør glasur på de 8 af kagerne. Drys med pistacienødder.
- Fordel kagecreme og hindbærmarmelade på 8 kagebunde, og læg toppene over.
Vaniljecreme:
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
- Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.