Muslinger i øl med selleri, rapsmajo og kommen
Majo og muslinger, en uhørt fin kombination, som ligger godt til øllet.
4
Ingredienser
- 400 g skrællet knoldselleri
- 2 spsk. olie
- salt
- 2 spsk. pasteuriseret æggeblomme
- 1 tsk. sennep
- et drys peber
- 1 tsk. knuste kommenfrø
- ¾ dl koldpresset rapsolie
- 1 kg blåmuslinger
- 2 spsk. finthakket skalotteløg
- 1 spsk. finthakket hvidløg
- 1 dl hvedeøl
- 2 stilke bladselleri
Sådan gør du:
- Selleri
- Skær sellerien i grove 'pommes frites', og vend dem i olie og lidt salt. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader – det tager ca. 30 min.
- Majo
- Pisk æggeblomme, sennep, salt, peber og kommenfrø sammen. Pisk gradvist rapsolien i, indtil konsistensen er som den skal være til en majonæse. Smag til, evt. med lidt æbleeddike.
- Muslinger
- Rens muslingerne som beskrevet i første opskrift. Snit bladsellerien fint. Kom de ordnede muslinger, skalotteløg, hvidløg, øl og snittet bladselleri i en gryde og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne – det tager ca. 5 min. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Ved servering
- Dyp selleri i rapsmajonæsen og spis godt brød til
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter