Sponsoreret indhold

Oksefilet med ovnstegte timian-kartofler og béarnaisesauce

Oksefilet med ovnstegte timian-kartofler og béarnaisesauce

Her er en ret, som vil vække begejstring hos de fleste.

4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 2 bøffer af oksefilet, ca. 300g stykket
  • 3 spsk. madolie
  • Salt og peber
  • Et par kviste frisk grofthakket timian
  • 4 pillede fed hvidløg
  • Sauce
  • 1 brev Knorr Béarnaise Sauce - 100% Naturlige Ingredienser
  • 2,5 dl vand
  • 90 g smør
  • Kartoffelbåde
  • 10 mellemstore kartofler med skræl, skåret i både
  • 3 spsk. madolie
  • Salt og peber
  • Et par kviste frisk grofthakket timian

Sådan laver du oksefilet med ovnstegte timian-kartofler og béarnaisesauce

  1. 1. Sæt ovnen på 225 grader. Placer kartoffelbådene på en bradepande med bagepapir og bland dem med 3 spsk. madolie, timian, salt og peber. Steg i ca. 30 min, vend halvvejs.
  2. 2. Tør bøfferne med papir og krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. 3. Varm 3 spsk. madolie i en stegepande på høj varme. Placer bøfferne på panden, sammen med hvidløgsfeddene og timian, og lad bøfferne stege 2-3 minutter på hver side, indtil de har en brun stegeskorpe.
  4. 4. Sæt ovnen ned på 125 grader i slutningen af kartoflernes stegetid og placer bøfferne ved siden af kartoflerne. Steg bøfferne færdigt i ovnen i 5 minutter, eller indtil de har en centrumtemperatur på 50-55 grader for medium rare.
  5. 5. Lav saucen imens kødet hviler på et spækbræt. Bland 2,5 dl vand og brevet med Knorr Béarnaise Sauce i en gryde. Kog i 5 minutter. Tag gryden af varmen og vend smørret i saucen.
  6. 6. Skær bøfferne i tynde skiver og server med de ovnstegte kartoffelbåde, Knorr Béarnaise Sauce og eventuelt en grøn salat.