Hjemmelavet konfekt

Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

Se, hvor let du kan lave fantastiske himmerigsmundfulde til højtiden: Mozartkugler, lakridstrøfler, marcipanhjerter, konfektsnitter, praline, fudge, fyldte dadler og marcipan med chokolade-baileys.

Nemme Mozartkugler

Vi snyder lidt og laver en rigtig simpel udgave af den klassiske Mozartkugle.

Tid: ca. 30 min. (ca. 30 stk.)

200 g god marcipan

50 g blød nougat

100 g flødechokolade til overtræk

 kakaopulver til pynt

1. Skær marcipanen i ca. 30 skiver og nougat i en tilsvarende mængde små stykker.

2. Kom et lille stykke nougat på hver skive marcipan, og rul sammen til kugler.

3. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt ved svag varm over vandbad. Overtræk kuglerne,og sæt dem på et stykke stanniol. Når chokoladen er størknet, drysses kuglerne med kakaopulver.

Lakridstrøfler

Selvom det ikke ligner trøfler, smelter de på tungen og smager af mere. Lakridspulver og sølvstøv kan købes hos www.specialkoebmanden.dk

Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling (ca. 24 stk.)

HUSK:
Marcipanhjerter
Tid:Konfektsnitter med mandler og pomerans Tid: Marcipan med chokolade-Baileys

Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling

(ca. 20 stk.)

150 g flødechokolade

¾ dl piskefløde

1 spsk. Baileys

200 g god marcipan

lidt flødechokolade til pynt

1. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt den ved svag varme over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør piskefløde og Baileys i. Sæt chokolademassen i køleskabet til næste dag.

2. Skær marcipanen i skiver, og top med chokolademasse. Pynt med spåner af flødechokolade.

Praline med pecan

En rigtig julegodte: små folieforme fyldt med flødechokolade og skøn pecankaramel.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid

(20- 25 stk.)

50 g flødechokolade

1 dl piskefløde

½ dl sirup

50 g sukker

30 g flormelis

75 g pecannødder

20-25 små folieforme

1. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt den ved svag varme over vandbad.

2. Fordel den smeltede chokolade i bunde af små folieforme, så de er ca. ½ fyldt.

3. Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en gryde, og kog til karamel ved svag varme i ca. 30 min. under omrøring.

4. Tag gryden af varmen. Hak pecannødderne, og vend i karamellen. Fyld i formene, og lad konfekten størkne. Opbevar pralinen på køl.

Fantastisk fudge

Uimodståelig blød fudge fyldt med rosiner og hasselnødder. Rosinerne kan naturligvis udelades, hvis der er folk i husstanden, der ikke mener, at rosiner

hører hjemme i madlavning.

Tid: ca. 50 min. plus tid til afkøling

ca. 30 stk.

1½ dl piskefløde

125 g sukker

150 g glukose

100 g hasselnødder

75 g rosiner

1. Kom piskefløde, sukker og glukose i en stor gryde, og kog op. Skru ned, og kog ved svag varme i ca. 45 min., til karamellen er gylden. Der skal røres i massen af og til. Karamellen skal have en tyk og sej konsistens og slippe grydens bund, når der røres.

2. Vend hasselnødder og rosiner i massen, og fordel i en form (ca. 20 x 20 cm) foret med bagepapir. Afkøl massen ved stuetemperatur, og skær den i mundrette hapser. Opbevar fudgen i køleskabet i en beholder med tætsluttende låg.

Fyldte dadler

Store luksusdadler fyldt med marcipan og smagt til med calvados og pomerans – så nemt kan det gøres. Køb iranske dadler eller økologiske medjoul dadler, de er så bløde, at de næsten smelter på tungen.

Tid: ca. 15 min.

(ca. 15 stk.)

50 g pomerans

100 g god marcipan

calvados efter smag

15 store dadler

25 g pistacienødder

guldstøv til pynt

1. Hak pomerans fint, og ælt i marcipan sammen med calvados efter smag.

2. Udsten dadlerne, og fyld dem med marcipan. Hak pistacierne, og drys over. Pynt med guldstøv.

► SE OGSÅ: Juleknas for store og små

► SE OGSÅ: Den store bagedag

► SE OGSÅ: Julebag: Det bager jeg altid til jul