Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter
Se, hvor let du kan lave fantastiske himmerigsmundfulde til højtiden: Mozartkugler, lakridstrøfler, marcipanhjerter, konfektsnitter, praline, fudge, fyldte dadler og marcipan med chokolade-baileys.
Nemme Mozartkugler
Vi snyder lidt og laver en rigtig simpel udgave af den klassiske Mozartkugle.
Tid: ca. 30 min. (ca. 30 stk.)
200 g god marcipan
50 g blød nougat
100 g flødechokolade til overtræk
kakaopulver til pynt
1. Skær marcipanen i ca. 30 skiver og nougat i en tilsvarende mængde små stykker.
2. Kom et lille stykke nougat på hver skive marcipan, og rul sammen til kugler.
3. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt ved svag varm over vandbad. Overtræk kuglerne,og sæt dem på et stykke stanniol. Når chokoladen er størknet, drysses kuglerne med kakaopulver.
Lakridstrøfler
Selvom det ikke ligner trøfler, smelter de på tungen og smager af mere. Lakridspulver og sølvstøv kan købes hos www.specialkoebmanden.dk
Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling (ca. 24 stk.)
HUSK:MarcipanhjerterTid:Konfektsnitter med mandler og pomerans Tid: Marcipan med chokolade-Baileys
Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling
(ca. 20 stk.)
150 g flødechokolade
¾ dl piskefløde
1 spsk. Baileys
200 g god marcipan
lidt flødechokolade til pynt
1. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt den ved svag varme over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør piskefløde og Baileys i. Sæt chokolademassen i køleskabet til næste dag.
2. Skær marcipanen i skiver, og top med chokolademasse. Pynt med spåner af flødechokolade.
Praline med pecan
En rigtig julegodte: små folieforme fyldt med flødechokolade og skøn pecankaramel.
Tid: ca. 20 min. plus kogetid
(20- 25 stk.)
50 g flødechokolade
1 dl piskefløde
½ dl sirup
50 g sukker
30 g flormelis
75 g pecannødder
20-25 små folieforme
1. Hak chokoladen, kom den i en skål, og smelt den ved svag varme over vandbad.
2. Fordel den smeltede chokolade i bunde af små folieforme, så de er ca. ½ fyldt.
3. Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en gryde, og kog til karamel ved svag varme i ca. 30 min. under omrøring.
4. Tag gryden af varmen. Hak pecannødderne, og vend i karamellen. Fyld i formene, og lad konfekten størkne. Opbevar pralinen på køl.
Fantastisk fudge
Uimodståelig blød fudge fyldt med rosiner og hasselnødder. Rosinerne kan naturligvis udelades, hvis der er folk i husstanden, der ikke mener, at rosiner
hører hjemme i madlavning.
Tid: ca. 50 min. plus tid til afkøling
ca. 30 stk.
1½ dl piskefløde
125 g sukker
150 g glukose
100 g hasselnødder
75 g rosiner
1. Kom piskefløde, sukker og glukose i en stor gryde, og kog op. Skru ned, og kog ved svag varme i ca. 45 min., til karamellen er gylden. Der skal røres i massen af og til. Karamellen skal have en tyk og sej konsistens og slippe grydens bund, når der røres.
2. Vend hasselnødder og rosiner i massen, og fordel i en form (ca. 20 x 20 cm) foret med bagepapir. Afkøl massen ved stuetemperatur, og skær den i mundrette hapser. Opbevar fudgen i køleskabet i en beholder med tætsluttende låg.
Fyldte dadler
Store luksusdadler fyldt med marcipan og smagt til med calvados og pomerans – så nemt kan det gøres. Køb iranske dadler eller økologiske medjoul dadler, de er så bløde, at de næsten smelter på tungen.
Tid: ca. 15 min.
(ca. 15 stk.)
50 g pomerans
100 g god marcipan
calvados efter smag
15 store dadler
25 g pistacienødder
guldstøv til pynt
1. Hak pomerans fint, og ælt i marcipan sammen med calvados efter smag.
2. Udsten dadlerne, og fyld dem med marcipan. Hak pistacierne, og drys over. Pynt med guldstøv.
► SE OGSÅ: Juleknas for store og små
► SE OGSÅ: Den store bagedag
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
► SE OGSÅ: Julebag: Det bager jeg altid til jul