Salat

Sweet & Sour Salat

Sund og mættende salat med bønnespirer, cashewnødder og radiser - og masser af smag.

Ingredienser

  • 6 dl rødkål
  • 3 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 fennikel
  • 1 broccolihoved
  • 2 appelsiner
  • 4 stængler bladselleri
  • 6 radiser
  • 3-4 håndfulde bønnespirer
  • 3/4 dl cashewnødder
  • (grofthakkede)
  • Dressing:
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl æblecidereddike
  • 4 1/2 spsk agavesirup
  • 1/4 dl tamari (sojasauce)
  • 1 tsk frisk ingefær
  • 3/4 tsk timian
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 knivspids cayennepeber

Sådan gør du:

  1. Snit rødkål, gulerødder, rød peber og fennikel fint og i aflange stykker.
  2. Skær stilken af broccolihovedet, tag de små buketter fra hinanden og skær dem over, så buketterne bliver endnu mindre.
  3. Skær appelsinen i små tern.
  4. Del bladselleristænglerne på langs og skær dem derefter ud på tværs i små stykker.
  5. Skær radiserne i tynde skiver.
  6. Kom det hele i en skål sammen med bønnespirerne og de grofthakkede cashewnødder.
  7. Dressing:
  8. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend godt.
  9. Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.