Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater
Prøv den lækre pasta med blåmuslinger og få aftensmad på 15 minutter.
4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 400 g tagliatelle
- 5 spsk. olie
- 1 skalotteløg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 kg blåmuslinger, renset
- 2 dl hvidhvin
- ½ kg små søde tomater, skåret i halve
- salt og peber fra kværn
- 1 stort bundt basilikum
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente med salt og 1 spsk. olie.
- Kom 4 spsk. olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg gyldne. Læg muslingerne ved, og rør rundt. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge op.
- Læg låg på, og giv muslingerne hård varme i fem minutter. Tag låget af, og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Kom tomaterne ved, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og server i dybe tallerkener med en skefuld pasta og masser af frisk basilikum.
- Sæt gryden på bordet, så man også kan nippe flere muslinger direkte fra gryden.