Sponsoreret indhold

Så simpelt skaber vi mere overskud med kosten

Så simpelt skaber vi mere overskud med kosten

Spiser du slik eller andet sødt, når du er gået sukkerkold, gør du dig selv en bjørnetjeneste. Sådan forklarer Louise Bruun det. Det handler om at tænke længere frem.

Vi har alle sammen prøvet det: Ramme 'muren'. Typisk sker det omkring kl. 15.00. Pludselig tager man sig selv i at gå skabene igennem for noget sødt, og ikke længe efter sænker der sig en tung træthed nedover kroppen, mens resten af dagens opgaver rejser sig uoverskueligt indover os.

Tag testen: Hvor stærk er du i fuldkorn og proteiner?

Man kom ikke ud at løbe, som man ellers havde svoret, og man har ikke overskud til familien, når man kommer hjem.

Det eneste vi egentlig har overskud til, er at ramme puden.

- Som oftest har det noget med vores blodsukker at gøre, forklarer Louise Bruun på spørgsmålet om, hvad det er der sker de her dage.  At du på den ene eller anden måde ikke har spist optimalt, hvilket så har resulteret i, at blodsukkeret er faldet og steget. Og så er det. at vi rammes af denne her enorme træthed. 

Og Louise Bruun ved, hvad hun snakker om. Til dagligt arbejder hun som trænings- og ernæringsekspert, mens hun også er forfatter til bøger som "Lykkemad" og "Få en lykkelig krop på 28 dage", hvis omdrejningspunkt lige netop er den sunde ernæring.

I følge Louise Bruun er det i teorien ikke så kompliceret. Det gælder bare, at vores kost indeholder tre essentielle komponenter: Protein, Grønt og Fedt.

Schuldstads har nu lanceret det proteinrige Levebrød Proteinrig. I den forbindelse er de gået sammen med ernæringseksperten om en række videoer, hvor Louise Bruun fortæller om vigtigheden af den proteinrige kost. For sørger vi for protein i kosten kan det faktisk hjælpe på alt fra søvn over fordøjelse til vores generelle velvære.

En vigtig pointe er dog, at det protein ikke er løsningen på alt.

- Nej, det hele hænger jo lidt sammen, fortæller Louise Bruun. Så man kan ikke bare sige, at proteiner gør hele tricket, men protein og grønt er essentielt, når det gælder en sund kost. Og de er essentielle, når det gælder mere overskud i hverdagen.

To uger kan gøre en enorm forskel

Men hvad gør vi så, hvis vi ikke har spist optimalt og rammer 'muren'?

- Altså den hurtigste måde - og det som mange af os fejlagtigt gør - er at spise en masse sødt, men mange gør sig selv en bjørnetjeneste, forklarer Louise Bruun.

- I stedet handler det om at se lidt mere langsigtet på, hvordan man får kravlet over muren. Spis et lille måltid, der indeholder protein, grønt og fedt. Lad vær med at tænke i lige her og nu-scenariet.

Ifølge Louise Bruun tager det godt og vel to uger, at få kroppen og søvnen på ret kurs igen, hvis man blot sørger for en kost, der indenholder de tre kostkomponenter.

- Jeg arbejder jo med rigtig mange mennesker hver dag, og jeg har en madplan på en uge, hvor jeg tager en masse væk og giver dem en masse i stedet for. Sørger man for de tre komponenter, så er det altså helt sindssygt, hvad der sker. De mærker en helt anden energi, de mærker forandring i deres søvn og deres fordøjelse. Især mærker kvinderne, hvordan den hormonelle ubalance kan komme i balance.

Og det er ikke sværere end lidt hjertesalat, peber, økologisk majonæse og nogle krydderurter, forklarer ernæringseksperten.

Se opskrifter med Levebrød Proteinrig opskrifter til morgen, middag og aften.