Sponsoreret indhold

Spis brød til sommerens kur

Spis brød til sommerens kur

Annonce: Nyt proteinrigt levebrød fra Schulstad kan være en god hjælper, når kroppen skal have brændstof og energi.

For mange kokke fordærver maden!

Sådan lyder et udsagn, når der måske liiiige er lidt for mange "velmenende gode" råd. Det samme kan gøre sig gældende, når det kommer til kostråd. Vi bombarderes med dem dagligt, og de forvirrer ofte mere, end de hjælper.

Især med brød kan det være lidt af en jungle. Hvad må vi spise og hvad må man ikke spise, og var der nogen, der snakkede om grovbrød, eller var det stenalderbrød. Eller... Hvad? Skal vi måske bare helt holde os fra at spise brød nu?

Nej!

Så enkelt kan svaret lyde. Tværtimod. Ifølge de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen, så er kornprodukter én af de madgrupper, vi faktisk bør prioritere. For ikke blot mætter fuldkorns-produkter rigtig godt, så vi spiser mindre i løbet af en dag, de forebygger også hjerte-karsygdomme, type 2-diabetes og forskellige typer kræft.

Et andet godt argument er den forestående sommer. Eller mere konkret, hvordan vi får vristet os fri af de magelige vinterkilo uden at skulle sulte fra nu og til sommerferien.

Skal du tabe dig, findes der ingen mirakelkure, men sund kost er et ultimatum. Og her er godt brød fyldt med fibre og fuldkorn som fast del af kosten en god ide. For brød består af kulhydrater, som er halvdelen af vores daglige kalorieindtag. Og som en ekstra bonus er de kulhydrater, der findes i noget brød, ekstra længe om at blive omsat. Kroppen får altså på én gang brændstof og holder dig mæt i længere tid.

Sæt kroppen på arbejde med rugbrødsboller fulde af protein

På samme måde fungerer protein. For når du spiser protein, bruger kroppen mere energi og kalorier på at omsætte og fordøje. Kroppen kommer kort sagt på arbejde.

Schuldstad Levebrød har lige lanceret en helt ny brødtyper. Levebrød Proteinrig, hedder den. Den fås både som rugbrød og rugbrødsboller, og som navnet indikerer, er der her tale om brød, hvor proteinindholdet er højt. Faktisk er der ligeså meget protein i Levebrød Proteinrig, som der er i skyr.

Levebrød Proteinrig kommer med smag, saftighed, fiber og fuldkorn, og er på den måde godt supplement til den forestående slankekur, eller hvis du generelt bare ønsker at spise mere sundt og holde en fornuftig vægt.

Og så er det altså – i en travl hverdag - bare nemt med en bolle eller rugbrød.

Ernæringsterapeut og forfatter Louise Bruun, bl.a. kendt fra TV2's programserie "En kur der dur", har i samarbejde med Schulstad lavet en række små film om kost og protein. Se filmen her.