Sponsoreret indhold

5 delikatesseopskrifter på syltetøj og marmelade

5 delikatesseopskrifter på syltetøj og marmelade

Solen skinner måske ikke hver dag, men derfor skal vi ikke snydes for smagen af dansk sommer. Få 5 dejlige opskrifter her fra Dansukkers Sylteskolen

Selvom solen måske ikke har opdaget det endnu, så er den danske sommer over os. Vi har da heller ikke mistet håbet om solen endnu. Men dansk sommer handler også om andet end sol, solsikkemarker og blå himmel - heldigvis.

Smagen af hyldeblomst, kirsebær og danske jordbær er ligeså synonymt med dansk sommer. Derfor er der heller ikke noget bedre end en god hjemmelavede syltetøj eller marmelade til smagskompliment til den græske yoghurt om morgenen, til brødet med en god ost om eftermiddagen eller den hjemmelavede is om aftenen.

Sammen med Dansukkers Sylteskolen giver vi dig her 5 dejlige opskrifter på ægte delikatessesyltetøj og -marmelade, som du nemt kan lave hjemme i køkkenet.

Dansukkers Sylteskolen finder du endnu flere opskrifter og inspiration til sommerens syltetøjs- og marmeladeglas.

1: Abrikosmarmelade med blåbær & timian


Ingredienser

400 g friske abrikoser

100 g (ca. 2 dl) blåbær

250 g Dansukker Syltesukker

7 timiankviste

Del abrikoserne, og fjern stenene. Skær abrikoserne i mindre stykker, og lad dem koge op med sukker i en gryde. Tilsæt timian.

Lad det koge i 3 minutter. Tilsæt blåbærrene, og lad det koge i yderligere 1 minut. Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.

Tips!

Anvend gerne tørrede abrikoser, men lad dem ligge i blød i cirka 12 timer. 

2: Hindbærsyltetøj med ingefær & lime Ingredienser

Ingredienser

500 g hindbær

250 g Dansukker Syltesukker

3 tsk. revet frisk ingefær

Saft og skal fra 1 skyllet økologisk lime

Skyl bærrene, og tilsæt syltesukker, ingefær og lime. Lad det koge i 3–6 minutter, til den ønskede konsistens er opnået.Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt. 

3: Jordbærsyltetøj med Sambuca


Ingredienser

500 g jordbær

250 g Dansukker Syltesukker

3 spsk. Sambuca (lakridslikør)

Skyl og rens jordbærrene. Blend dem med en stavblender.

Bland jordbær og sukker i en gryde. Tilsæt Sambuca.

Lad det koge i 3–6 minutter, til den ønskede konsistens er opnået.

Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

4: Blommemarmelade med solbær eller ribs


ca. 1 1/2 liter

Ingredienser

1 kg blommer

500 g solbær og/eller ribs

1 kg Dansukker Syltesukker

50 g smuttede, flækkede mandler

Skold, flå og udsten blommerne. Skær dem i mindre stykker. Skyl og rib ribsene og/eller solbærrene.

Bland blommer, solbær og/eller ribs og syltesukker i en gryde, og kog i ca. 10 minutter. Tilsæt mandelflagerne. Tag gryden af kogepladen, og skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.

5: Jordbærsyltetøj med lavendel

Ingredienser

1 kg jordbær

1/2 l æblecider

1 kg Dansukker Syltesukker

1-2 spsk. lavendelblomster

Skyl jordbærrene, og skær dem i stykker. Kom jordbærstykkerne i en gryde, hæld æblecider ved og kog uden låg i 5-6 minutter. Tilsæt lavendelblomster og syltesukker og kog blandingen i yderligere 3-4 minutter under omrøring. Tag gryden fra varmen og skum. Hæld syltetøjet i skoldede glas og luk dem tæt. Opbevares køligt.