Sponsoreret indhold

Nem fisk til aftensmad

8 gode tip til at få spist mere fisk

Hvordan får man sneget mere fisk ind i en travl hverdag, hvor aftensmaden nogle dage skal hurtigt på bordet? Og hvorfor er det lige, vi skal spise al den fisk? Det får du 8 gode bud på her:

Vi ved det jo alle sammen godt – der skal fisk på middagsbordet gerne to gange om ugen som hovedret og meget gerne flere gange om ugen som pålæg. Faktisk skal vi spise 350 gram fisk om ugen, og de 200 gram skal være fed fisk som f.eks. makrel eller laks.

Derfor skal du spise fisk – flere gange om ugen

Fisk er sundt, fordi de har et højt indhold af vigtige næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen og sunde fedtstoffer. Fedtsyrerne i fisk er de essentielle fedtsyrer, omega-3, som kroppen ikke selv kan danne. Du finder dem især i fede fisk som laks, ørred, sild makrel og hellefisk, men magre fisk som torsk, rødspætte, hornfisk, skrubbe og skaldyr er også vigtige i en varieret kost. Du når op på de anbefalede 350 gram ved at spise fisk til aftensmad to gange om ugen samt fiskepålæg et par gange.

Men hvordan får man sneget mere fisk ind i en travl hverdag, hvor aftensmaden nogle dage bare skal hurtigt på bordet? Det får du 8 gode bud på her:

1. Alle kneb gælder – og al slags fisk tæller med i regnskabet

Husk at alle former for fisk tæller med – også torskerogn, makrel og tun på dåse, samt færdigkøbte fiskefrikadeller og skaldyr, som f.eks. rejer fra frost. Du behøver med andre ord ikke at stå og stege foreller hver anden dag, for at få fiskeregnskabet til at gå op.

2. Benene behøver IKKE være et problem

Mange oplever, at det at spise fisk er meget besværligt på grund af fiskebenene. Og især de små fiskeben kan volde kvaler. Men det er faktisk slet ikke så svært at fjerne de små ben fra en fisk, hvis du bruger en pincet. I laks, ørred og fede fisk ligger benene i en række, og de kan nemt hives ud med en pincet, når fisken er rå.

3. Fisk kan sagtens være nem mad

Med alle de mange muligheder, der er i supermarkedets køledisk, behøver fisk ikke være besværlig hverdagsmad. Og med den lækre Knorr Hollandaise Sauce - 100% Naturlige Ingredienser kan du nemt og hurtigt lave lækker hollandaise-gratineret laks med spinatDen lækre laks passer sig selv i ovnen, mens du kan koncentrere dig om andre vigtige ting, så som en velfortjent kop kaffe i sofaen.

Vidste du...

„Mænd vælger oftere fisk end kvinder, så enten skal du vælge om igen – eller også skal du vælge et tilskud, så du ikke går glip af den vigtige fiskeolie"

Kilde: Fødevarestyrelsen

4. Fisk til frokost tæller også med

Husk altid at have dåser med makrel, tun eller torskerogn i dine køkkenskabe. Så kan ungerne hurtigt lave en dejlig mættende eftermiddagsmad på et stykke rugbrød, eller stege en skive torskerogn i stedet for at koge den sædvanlige grydefuld pasta.

5. Frisk eller frossen – det gør ingen forskel

Om den er frisk eller frossen, betyder ikke noget ernæringsmæssigt. Fisken er stadig fuld af vitaminer og mineraler. Så du kan sagtens med god samvittighed fylde din fryser med fisk, som du kan bruge til hverdag.

6. Fisk til gæstebud

Fisk er superdejlig mad også til festlige lejligheder. Vil du forkæle dine gæster med lidt ekstra lækkert, så prøv at servere laksefilet med dild-hollandaise, nye kartofler og agurkesalat. Den lækre ret med laks kan tilberedes på bare 30 minutter, og er vejret til det, kan du sagtens smide laksen på grillen. I det hele taget kan du nemt og hurtigt peppe enhver hverdagsret op med de lækre saucer fra Knorr. Det gælder både for Knorr Hollandaise med 100 % naturlige ingredienser, som du kan bruge til al slags fisk og lækker grillet oksemørbrad, og for den klassiske Knorr Béarnaise Sauce - 100% Naturlige Ingredienser, som du kan bruge både til hakkebøffen, den grillede kylling og en lækker oksefilet.

7. Fisk kan tilberedes på et utal af måder

Det gode ved fisk er, at det kan tilberedes på et væld af måder – du kan både stege fisk på panden, putte den i ovnen, eller lægge den på grillen. Husk blot at duppe fisken tør, inden du steger den, for hvis fisken er våd, kommer den til at koge i stedet for at stege. Husk også, at fisk gerne må komme i en kold ovn, da den kun bliver bedre af at blive varmet langsomt op.

8. Fisk behøver ikke være dyr mad

Mange af os kvier os ved at købe fersk fisk, for det kan godt være lidt dyrt, men husk på, at du kan spare penge ved at købe den fisk, der i sæson lige nu. Gode bud på fisk, du kan købe i de forskellige måneder er:

FORÅR: Stenbiderrogn, søtunge, sild, hornfisk, multe, torskerogn, ørredrogn, blåmuslinger, østers.

SOMMER: Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, multe.

EFTERÅR: Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, ørredrogn, blåmuslinger, østers.

VINTER: Torsk, lyssej, mørksej, kuller, skrubbe, torskerogn, blåmuslinger, østers.

6 gode grunde til at spise fisk

• Indeholder jod, D-vitamin og selen.

• Indeholder de sunde omega-3-fedtsyrer.

• Kan tilberedes på et hav af måder ...

• Tun, makrel og torskerogn er supersundt pålæg.

• Filetstykker er nemme at bage i ovnen 5-10 min. ved 225 gr.

• Smager godt og føles godt i maven.