Æggekage med ukrudt

Æggekage med ukrudt

Her har vi valgt at blende de grønne sager sammen med æggene. Man kan også blot vende dem på panden sammen med svampene og hælde den sammenpiskede æggemasse over.

4 personer

Ingredienser

  • 250 g markchampignon
  • 25 g smør
  • 1-2 skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 125 g blandet ukrudt (brændenældeskud, skvalderkål, mælkebøtteblade)
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Tomater og brød

  1. Rens svampene og skær dem i kvarte.
  2. Brun dem på en pande med smør og tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg.
  3. Skyl ukrudtsbladene grundigt og slyng dem tørre. Overhæld dem med kogende vand og hæld dem på et dørslag.
  4. Blend æggene sammen med afdryppet ukrudt, mælk, salt og peber og hæld det over svampene.
  5. Bag æggekagen ca. 10 min.
  6. Pynt med tomater og lidt frisk skvalderkål og servér med brød