Muslinger i røget persillesuppe med bagt hvidløg og sprødt brød
Prøv denne bløde suppe med masser af smag og supernemt tilbehør.
4
Ingredienser
- 2 hele hvidløg
- olie
- 4 tynde skiver tørt hvedebrød
- 1 kg blåmuslinger
- 2 dl hvidvin
- 2 dl vand eller fiskebouillon
- en håndfuld plukket persille
- 2 spsk. rygeost
- salt og peber
Sådan gør du
- Hvidløg
- Skær toppen af hvidløgene, og dryp lidt olie på de åbne fed. Læg dem med skærefladen nedad i et ovnfast fad, og bag dem bløde ved 170 grader – det tager ca. 30 min. Klem de bløde bagte fed ud af hvidløgene.
- Sprødt brød
- Steg brødskiverne gyldne i olie på en pande, og læg dem på køkkenrulle.
- Suppe
- Rusk muslingerne rundt I en skål under rindende koldt vand. Kasser muslinger med ødelagte skaller, og tjek om de øvrige er levende, ved at give dem et lille 'gok' I bordpladen – hvis skallerne begynder at lukke sig, er muslingen levende og kan bruges. Hvis skallerne ikke bevæger sig, så kasser. Nip gerne det 'skæg' af, som kan sidde I muslingens ene side og skrab I øvrigt tang og andre vækster af skallerne.
- Kom de ordnede muslinger, hvidvin og vand/bouillon i en gryde, og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig, og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne – det tager ca. 5 min. Kasser muslinger, som ikke har åbnet sig.
- Kom persille og rygeost i et blenderglas. Sigt lagen fra muslingerne over i blenderglasset, og blend til en grøn og cremet suppe. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere hvidvin.
- Ved servering
- Kom muslingerne i en skål, eller fordel dem i individuelle dybe tallerkener. Hæld suppen ud over. Drys med de bagte hvidløg og knust, sprødt brød.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter