Kanelbrud
De søde kanelbrud gemmer på masser af kanelremonce med marcipan.
Kanelbrud
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(12 stk.)
50 g smør
2 dl sødmælk
50 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
2 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
ca. 400 g hvedemel
Kanelremonce:
200 g blødt smør
2 dl rørsukker
100 g reven marcipan
2 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt.
2. Ælt mel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
3. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm.
4. Rør smør med sukker, marcipan, kanel og kardemomme. Fordel remoncen på dejen, og rul den sammen som til en roulade.
5. Skær dejen ud i 12 skiver med samme tykkelse, og læg dem i en form med bagepapir med lidt afstand. Lad sneglene hæve ca. 30 min.
6. Bag sneglene ved 180 grader i ca. 25 min., til de er gyldne.
► SE OGSÅ: 5 klassiske kager med kanel
► SE OGSÅ: Lækre kanelbagels med rosiner
► SE OGSÅ: Æble kanel doughuts