Kanelsnegle i form

Kanelbrud

De søde kanelbrud gemmer på masser af kanelremonce med marcipan.

Kanelbrud

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(12 stk.)

50 g smør

2 dl sødmælk

50 g gær

1 æg

2 spsk. sukker

2 tsk. stødt kardemomme

2 tsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

ca. 400 g hvedemel

Kanelremonce:

200 g blødt smør

2 dl rørsukker

100 g reven marcipan

2 spsk. stødt kanel

1 tsk. stødt kardemomme

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt.

2. Ælt mel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm.

4. Rør smør med sukker, marcipan, kanel og kardemomme. Fordel remoncen på dejen, og rul den sammen som til en roulade.

5. Skær dejen ud i 12 skiver med samme tykkelse, og læg dem i en form med bagepapir med lidt afstand. Lad sneglene hæve ca. 30 min.

6. Bag sneglene ved 180 grader i ca. 25 min., til de er gyldne.


► SE OGSÅ: 5 klassiske kager med kanel

► SE OGSÅ: Lækre kanelbagels med rosiner

► SE OGSÅ: Æble kanel doughuts