Skønne doughnuts-kugler med æble & kanel
Tilsæt den søde gærdej lidt revet æble, tril dem i knasende kanelsukker, og glem alt om kalorietælling.
Æble-kanel doughnuts
Tid: ca. 40 min. plus hævetid
(ca. 30 stk.)
1½ dl letmælk
50 g smør
25 g gær
2 spsk. sukker
100 g groft revet æble
1 æg
ca. 425 g hvedemel
1 liter solsikke- eller vindruekerneolie til stegning
1 spsk. stødt kanel
200 g sukker
1. Lun mælken, og smelt smørret heri. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, groft revet æble og æg. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Hold lidt af melet tilbage. Ælt, til
dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 20 min.
2. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i ca. 30 stk., og tril til små boller. Lad bollerne hæve yderligere ca. 15 min.
3. Bland kanel med sukker på en tallerken.
4. Varm olien i en gryde. Når olien er varm, steges bollerne et par stykker ad gangen. Det tager ca. 3 min. Vend dem undervejs. Tril de færdigbagte doughnuts i sukkeret, mens de endnu er varme.
► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel
► SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel
► SE OGSÅ: Citronmåne med mascarponecreme