Sommermad

Kartoffelmad med fjordrejer

En kartoffelmad med fjordrejer er ikke værst...

KARTOFFELMAD MED FJORDREJER

Tid: ca. 25 min.

(4 pers.)

4 skiver surdejsbrød

½ bundt grønne asparges

saft af ½ citron

300 g kogte kartofler

200 g pillede fjordrejer (eller

alm. rejer alt efter budget)

1 bundt purløg

Mayonnaise:

2 æggeblommer

2 tsk. grov sennep

½ tsk. flagesalt

1½ dl vindruekerneolie

saft af ½ citron

peber

1. Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber.

2. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp i vand tilsat citronsaft i ca. 2 min. Afkøl, og skær aspargesene i snitter.

3. Rist brødet. Smør brødet med mayonnaise, top med kartofler skåret i skiver, asparges og fjordrejer. Kom lidt mayonnaise på toppen, og drys med klippet purløg.

TIP

Skal det være ekstra let, så brug en købe-mayo.

► SE OGSÅ: 6 opskrifter på sol, sommer og smørrebrød

► SE OGSÅ: 7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger

► SE OGSÅ: Spinatsalat med melon og fjordreje-toast