Klassisk rabarbertærte med fletlåg
En lækker forårsbebuder...
KLASSISK RABARBERTÆRTE MED FLETLÅG
(1 stor tærte til ca. 8 pers.)
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
225 g hvedemel
75 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
125 g smør
1 æg
Rabarberkompot:
300 g rensede rabarber skåret i
små stykker
80 g sukker
korn af 1 stang vanilje
1 æg til pensling
flødeskum eller cremefraiche
1. Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis og vaniljesukker. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time, før den rulles ud.
2. Tænd ovnen på 180 grader. Vend rabarber med sukker og vaniljekorn.
3. Rul af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform – eller en springform.
4. Læg dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Fordel rabarberne på tærtebunden.
5. Rul resten af dejen ud. Skær strimler af dejen, og flet et låg over kagen. Pensl med sammenpisket æg.
6. Bag tærten i ca. 25 min. Server med flødeskum eller cremefraiche. Drys evt. med flormelis.
► SE OGSÅ: Bag 4 fantastiske tærter
► SE OGSÅ: Mandel-citron-kager
► SE OGSÅ: Lækker marmorkage