Marengs med rom-rosinskum

Marengs med rom-rosinskum

Desserten er nem, men den skal planlægges, da rosinerne helst skal ligge og trække i rommen. Til gengæld kan du lave marengs klar dagen før.

8 stk.

Ingredienser

  • Marengs:
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. eddike
  • 25 g mandelsplinter
  • Rom rosinskum:
  • 1-1½ dl lyse rosiner
  • 1 dl rom
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • 75 g mørk chokolade
  • Pynt med mynteblade

  1. Læg rosiner i rom i et glas med låg.. Lad dem trække mindst natten over.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen til massen er blank og sej.
  3. Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret.
  4. Læg marengs på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
  5. Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller og drys den på. Pynt med mynteblade