Marengs med rom-rosinskum
Desserten er nem, men den skal planlægges, da rosinerne helst skal ligge og trække i rommen. Til gengæld kan du lave marengs klar dagen før.
8 stk.
Ingredienser
- Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- 1 tsk. eddike
- 25 g mandelsplinter
- Rom rosinskum:
- 1-1½ dl lyse rosiner
- 1 dl rom
- 2½ dl piskefløde
- 1 spsk. flormelis
- 75 g mørk chokolade
- Pynt med mynteblade
- Læg rosiner i rom i et glas med låg.. Lad dem trække mindst natten over.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen til massen er blank og sej.
- Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret.
- Læg marengs på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
- Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller og drys den på. Pynt med mynteblade