4 børnevenlige opskrifter med bær
Mums, bær er sunde, nemme at lave mad med, og de fleste børn elsker dem. Her er inspiration til et par gode desserter eller mellemmåltider.
Nyd den sidste rest sommer med en portion lækre opskrifter på mad med bær. Lad evt. børnene være med, og saml bærrene sammen. Det er sjovt at være med til at lave mad med bær, man selv har plukket.
Mere sulten?
Hindbærkage (Ca. 6 pers.) Det skal du bruge til dej:
150 g hvedemel
100 smør
50 g sukker
1 æg
Sådan gør du:
Ælt ingredienserne sammen og stil dejen på køl i ca. 1 time. Rul dejen ud i en smurt tærteform. Bag den ved 200 grader i 20 minutter.
Det skal du bruge til citroncreme:
8 æggeblommer
125 g sukker
Saften fra ½ citron
Desuden:
2 bakker hindbær
Sådan gør du:
Pisk æggeblommer, sukker og saft sammen i en gryde under svag varme. Cremen skal tykne, men må ikke koge. Fordel cremen over kagebunden. Fordel bærrene over cremen.
gallery 4 billeder
Marengs med vaniljeskum og kirsebær (ca. 12 stk.) Det skal du bruge til marengs:
3 æggehvider
125 g sukker
1 tsk. eddike
Sådan gør du:
Varm ovnen op til 180 grader. Pisk æggehvider og eddike stive. Tilsæt sukkeret langsomt imens du pisker. Drys lidt mel ud på et stykke bagepapir. Sæt ca. 12 marengs på bagepapiret med en ske. Sæt dem i ovnen og skru ned til 120 grader. Bag dem i 40 minutter. Åbn ovnen og lad marengsene køle af i ovnen. Tag dem ud, når de er helt tørre.
Det skal du bruge til creme:
2,5 dl fløde
2 spsk. vaniljesukker
Desuden:
500 g kirsebær.
Sådan gør du:
Pisk fløden til skum og vend vaniljen i. Læg cremen på marengsene. Skær kirsebærrene igennem og fjern stenene. Læg bærrene øverst på kagerne.
gallery 4 billeder
Frugtsalat Det skal du bruge:
Melon, alt slags frugt og bær.
Sådan gør du:
Udhul melonen med en melonske. Fyld melonen med melonkuglerne, andre frugter og bær.
Dette er en smuk, nem og indbydende måde at få hele familien til at spise frugt på.
gallery 4 billeder
Marmelade Det skal du bruge:
500 g hindbær
275 g sukker
Sådan gør du:
Bland hindbær og sukker i en gryde. Bring det i kog ved svag varme, og lad det simre i 5-10 minutter under omrøring. Kom syltetøjet i skoldede glas og opbevar dem i køleskab. Hvis du laver mange glas, som skal holde i over 14 dage, skylles glassene i Atamon.
Du kan skifte hindbærrene ud med andre bær som ribs eller jordbær. Skønt med en mad i skyggen med hjemmelavet marmelade.
(4 billeder)