Røget laks med æggesalat
4 stks
Ingredienser
- Æggesalat:
- 2 hårdkogte æg
- 2 spsk. appelsinsaft
- ½-1 tsk. sød sennep
- 3 spsk. rapsolie
- 1½ spsk. mayonnaise
- 1-2 tsk. citronsaft
- salt og peber
- Desuden:
- 4 grove boller
- smør
- 4 salatblade
- 8 skiver røget laks
- 1 håndfuld spinatblade
- 1 håndfuld dild
- Halver æggene, og tag blommen ud. mos den i en skål med appelsinsaft og sennep. Pisk olien i, og tilsæt mayonnaisen. Pisk med et piskeris, til cremen er jævn. Hak æggehviden, og kom den i æggesalaten. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Flæk bollerne, og smør dem med smør. læg salat og laks på bunden af de flækkede boller, fordel æggesalaten herpå, drys med spinatblade og dild, og læg toppen af bollerne på.
- Tag sandwichen med dig, eller spis den med det samme.