Michelle Kristensen opskrift: Søde og salte vafler
Spis vaflerne sammen noget frugt eller grønt eller avocado og tomater. Den søde vaffel er skøn drysset med 10 ristede, hakkede mandler og 1 håndfuld blåbær. De salte vafler kan du også bruge til frokost og aftensmad.
4 personer / 4 vafler
De salte
- 75 g frisk spinat, renset
- 240 g kogte kikærter fra dåse
- 4 æg
- 2 spsk havregryn
- 1 spsk fiberHUSK
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 250 g hytteost
- 4 æg
- 2 spsk havregryn
- 1 spsk fiberHUSK
- 1 tsk kanel
- 4 dadler, uden sten
- ½ tsk bagepulver
- 1 drys salt
- Olie til vaffeljernet
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til de valgte vafler i en blender og kør dem til en ensartet dej. Tænd for vaffeljernet.
- Når det er varmt, smører du begge flader med olie.
- Hæld ¼ af dejen på vaffeljernet og bag vaflen i ca. 4 minutter.
- Den skal have en let gylden skorpe, inden du løfter den af. De søde vafler er lidt mere skrøbelige end de salte, så med dem gælder det om at være ekstra tålmodig.
- Gentag med resten af vaffeldejen.